Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
American Society of Travel Agents

ASTA: Σταθερές οι προτιμήσεις των Αμερικάνων για καλοκαιρινές διακοπές

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Φεβρουάριος 2008, 00:00

Για έκτη συνεχή χρονιά, το Ορλάντο (17,5%) και το Λας Βέγκας (15,4%) αναδείχθηκαν ως οι δημοφιλέστεροι προορισμοί καλοκαιρινών διακοπών για τους Αμερικάνους, σύμφωνα με έρευνα της American Society of Travel Agents - ASTA. Ίδιες<...>

παρέμειναν επίσης οι προτιμήσεις τους - για έκτη χρονιά - και για τους υπερατλαντικούς προορισμούς, αφού στην κορυφή βρέθηκαν και πάλι το Λονδίνο (10,3%), η Ρώμη (9%), το Κανκούν (7,1%) και το Παρίσι (6,4%).

“Το γεγονός ότι οι δημοφιλέστερες πόλεις είναι ίδιες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι διατηρούν την κυριαρχία τους έναντι των άλλων στις επιλογές των Αμερικάνων ταξιδιωτών” σχολίασε ο πρόεδρος και CEO της ASTA, κ. Cheryl Hudak. “Όντας ταξιδιωτικοί πράκτορες, γνωρίζουμε ποιοί προορισμοί είναι κορεσμένοι και ποιοί αναδυόμενοι και έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες να ανακαλύψουν κάτι καινούργιο, άσχετα από τις τελικές επιλογές τους”.

Παρόλο που στη λίστα των δέκα κορυφαίων προορισμών εσωτερικού, οι πόλεις είναι ίδιες με αυτές του 2006, τα ποσοστά τους είναι διαφορετικά. Η Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, έπεσε στην 7η θέση, έπειτα από 5 χρόνια στην 3η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο, το Λος `Αντζελες και το Μαϊάμι ανέβηκαν 2 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 3η, 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Το Σιάτλ ανέβηκε επίσης από την 9η στην 6η θέση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top