Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΈναρξη διαπραγματεύσεων για “short stay visa waiver” συμφωνίες ενέκρινε η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έναρξη διαπραγματεύσεων για “short stay visa waiver” συμφωνίες ενέκρινε η Ε.Ε.

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη ‘short stay visa waiver’συμφωνιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και έξι τρίτων χωρών πραγματοποίησε πρόσφατα η Επιτροπή, αποφασίζοντας την έναρξητων σχετικών διαπραγματεύσεων. Οι συμφωνίες αφορούν […]

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη ‘short stay visa waiver’συμφωνιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και έξι τρίτων χωρών πραγματοποίησε πρόσφατα η Επιτροπή, αποφασίζοντας την έναρξη<...>των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Οι συμφωνίες αφορούν στις ακόλουθες χώρες: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπαχάμες, Μπαρμπάντος, Μαυρίκιο, `Αγιο Χριστόφορο και Νέβις και Σεϋχέλλες. Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου.

«Η Επιτροπή σκοπεύει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις έξι αυτές χώρες το συντομότερο δυνατό, με την αποδοχή δηλαδή των διαπραγματευτικών ‘γραμμών’ από το Συμβούλιο, στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου» δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια, κ. Franco Frattini.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024