Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΨωμιάδης: Αποδίδουν πλέον οι προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης
Πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη από το Lonely Planet

Ψωμιάδης: Αποδίδουν πλέον οι προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης

Την ικανοποίηση του για την πρωτιά της Θεσσαλονίκης ως τουριστικός προορισμός από το διεθνή πρακτορείο Lonely Planet εξέφρασε χτες ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού, όπως επεσήμανε “αποδεικνύεται ότι αποδίδουν πλέον οι προσπάθειες που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα στη διοίκηση της Νομαρχίας…

Την ικανοποίηση του για την πρωτιά της Θεσσαλονίκης ως τουριστικός προορισμός από το διεθνή πρακτορείο Lonely Planet εξέφρασε χτες ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού, όπως επεσήμανε<...>“αποδεικνύεται ότι αποδίδουν πλέον οι προσπάθειες που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα στη διοίκηση της Νομαρχίας, όταν θέσαμε τον τουρισμό στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων μας με την συστηματική δουλειά της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού (Ν.Ε.Τ.). Φαίνεται ότι αποδίδει η πρωτοβουλία μας για την σύσταση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ, όπου συμμετέχουν και άλλοι φορείς, αλλά και η δημιουργία μόνιμων γραφείων προώθησης του τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία”.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, “με επιτυχία συνεχίζονται οι παρουσίες μας σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντινομάρχη Γιώργου Τσαμασλή, όπως του Μονάχου, της Κωνσταντινούπολης και της Πράγας όπου παρουσιάσαμε και το καινούριο έντυπο City Βreak. Το περίπτερο της Νομαρχίας επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, ενώ στη Γερμανία δόθηκε συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους για την προώθηση των πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού. Ήδη τα μεγάλα διεθνή τουριστικά γραφεία ζητούν να συνεργαστούμε, ενώ εντείνεται η συνεργασία μας με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό ως πόλη – προορισμός (city break)”.

Πέρα από αυτές τις προσπάθειες, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να διεκδικεί την τακτική αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με περισσότερους εγχώριους και διεθνείς προορισμούς, την ενίσχυση της θαλάσσιας συγκοινωνίας, το άνοιγμα του οδικού `Αξονα 10, τον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα, του σιδηροδρομικού σταθμού και του λιμανιού της πόλης.

Ο τουρισμός κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης μπορεί να γίνει μια σίγουρη πηγή ευημερίας για πολλές επαγγελματικές ομάδες. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα που αν το κερδίσουμε θα ανεβάσουμε ψηλότερα τη Θεσσαλονίκη και το νομό. Θα το πετύχουμε αν εργαζόμαστε συστηματικά. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ένα μικρό Ντουμπάι”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024