Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜε επιτυχία στέφθηκε ακόμη μια δράση ΕΚΕ της Blue Star Ferries
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Με επιτυχία στέφθηκε ακόμη μια δράση ΕΚΕ της Blue Star Ferries

Με έμπνευση τη θάλασσα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το πρόγραμμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Blue Star Ferries για το 2007 απευθυνόμενο και αυτή τη φορά στη νεολαία των νησιών που […]

Με έμπνευση τη θάλασσα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το πρόγραμμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Blue Star Ferries για το 2007 απευθυνόμενο και αυτή τη φορά στη νεολαία των νησιών που η εταιρία προσεγγίζει<...>με τα πλοία της. Η εταιρία στις αρχές του 2007 είχε προκηρύξει Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και Εικαστικής Έκφρασης, με θέμα, «Αιγαίο – Μικρός Ναυτίλος», τίτλο εμπνευσμένο από το έργο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Ο διαγωνισμός που απευθύνθηκε σε μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2007 των σχολείων των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, είχε σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε εφήβους των λυκείων των νησιών μας να εκφραστούν και να δημιουργήσουν σε ένα θέμα οικείο για αυτούς όπως είναι το Αιγαίο.

Μεγάλοι κερδισμένοι στον τομέα της Δημιουργικής γραφής η Πάρος, η Ρόδος και η Πάτμος, ενώ αντίστοιχα στον τομέα της Εικαστικής Έκφρασης η Σύμη και η Αστυπάλαια.

Τα καλύτερα βραβεύτηκαν από την εταιρία με χρηματικό ποσό και με δωρεά έργων του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ οι μαθητές παρέλαβαν τα βραβεία και τους επαίνους συμμετοχής τους από τα στελέχη της Blue Star Ferries που επισκέφτηκαν τα σχολεία των νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί το ζεστό κλίμα που επικράτησε στα νησιά, η χαρά των μαθητών κατά τη διάρκεια των μικρών τελετών βράβευσης στα σχολεία παρουσία καθηγητών και τοπικών παραγόντων και η επιθυμία τους για περαιτέρω συμμετοχή.

Στο προσεχές διάστημα τα έργα των μαθητών θα δημοσιευθούν στο περιοδικό `On Blue` της Blue Star Ferries, ενώ αντιπροσωπευτικά έργα εικαστικής έκφρασης θα αναρτηθούν στα πλοία της εταιρίας που εκτελούν δρομολόγια στο Αιγαίο. Αρωγοί στην προσπάθεια της εταιρίας ήταν το Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Για την Blue Star Ferries, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση ενεργειών των τοπικών κοινωνιών με εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, πολύ δε περισσότερο, όταν οι τελικοί αποδέκτες είναι τα παιδιά και η νεολαία.

Η συγκεκριμένη προσφορά εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών που υλοποιούνται στα νησιά που εξυπηρετεί η Blue Star Ferries, αφού ήδη επί σειρά ετών βρίσκεται διακριτικά δίπλα σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Φιλανθρωπικά και Κοινωφελή ιδρύματα, Μητροπόλεις, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους, την Ιατρική επιστημονική κοινότητα, με μόνο στόχο την διευκόλυνση και την άμεση παροχή στήριξης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024