Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΕσπερίδα με θέμα Μεταφορές, Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις και Κλιματική Αλλαγή
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εσπερίδα με θέμα Μεταφορές, Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις και Κλιματική Αλλαγή

Οι μεταφορές και η επίπτωση τους στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή θα αποτελέσουν το επίκεντρο «Εσπερίδας», που διοργανώνεται από το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταφορών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςστις 3 […]

Οι μεταφορές και η επίπτωση τους στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή θα αποτελέσουν το επίκεντρο «Εσπερίδας», που διοργανώνεται από το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταφορών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης<...>στις 3 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 5 μ.μ. ακριβώς, και θα ολοκληρωθεί στις 9 μ.μ.

Στην Εσπερίδα θα αναλυθεί η επίδραση του τομέα των μεταφορών στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, που βιώνει ο πλανήτης με τις απότομες και ακραίες μεταβολές στις καιρικές συνθήκες, και θα παρουσιαστούν στοιχεία και τα τελευταία δεδομένα της έρευνας πάνω στα θέματα αυτά.

Την εναρκτήρια διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής και Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, κ. Χρήστος Ζερεφός, ενώ την θέση της Ε.Ε. θα καταθέσει η Ευρωβουλευτής κα. Ε. Τζαμπάζη, η οποία με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου θα περιγράψει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Την συμβολή του τομέα των μεταφορών στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου και τις λοιπές παραμέτρους στο θέμα «Μεταφορές και κλιματική αλλαγή» θα καταγράψει ο Καθηγητής κ. Γ. Γιαννόπουλος, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Α.Π.Θ. στις Μεταφορές και Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών στο ΕΚΕΤΑ.

Ακόμη στις εργασίες της εσπερίδας θα συμμετάσχουν και παρουσιάσουν τις απόψεις τους, καθώς και στοιχεία σχετικά με το θέμα, τέσσερις διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί στα θέματα αυτά: οι κ.κ. Μουσιόπουλος Νίκος (Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής), Σαμαράς Ζήσης (καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων), Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος (Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Διευθυντής του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών του ΕΚΕΤΑ), και Νικολάου Κώστας (Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και διδάσκων του Μεταπτυχιακού Μεταφορών).

Οι ομιλητές αυτοί θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν στην ατμοσφαιρική ρύπανση, την κυκλοφορία των οχημάτων, τις τεχνολογικές εξελίξεις στα καύσιμα και τους κινητήρες των αυτοκινήτων, κ.α.

Η είσοδος στην εσπερίδα είναι ελεύθερη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024