Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΣυζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την αναδάσωση της Πάρνηθας

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την αναδάσωση της Πάρνηθας

Οκτώ μήνες έχουν περάσει από τη φωτιά της Πάρνηθας, και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για άμεση αναδάσωση όλων των καμένων περιοχών, και προπαντός του Εθνικού Δρυμού, δεν αποτελούν πια μέρος […]

Οκτώ μήνες έχουν περάσει από τη φωτιά της Πάρνηθας, και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για άμεση αναδάσωση όλων των καμένων περιοχών, και προπαντός του Εθνικού Δρυμού, δεν αποτελούν πια μέρος της τρέχουσας πολιτικής συζήτησης. Το θέμα<...>της αναδάσωσης της Πάρνηθας έθεσε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Θανάσης Λεβέντης, στην οποία απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός.

Ο κ. Κοντός παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση στην αναδάσωση, την οποία απέδωσε σε διαφωνίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων. Αν και έσπευσε να αρνηθεί τις κατηγορίες του κ. Λεβέντη για αστοχίες των κατασκευών που απαιτούνται για αναδάσωση σε βαθμό μεγαλύτερο από 30%, παραδέχτηκε ότι κάποιες απώλειες υπήρξαν, ενώ η ολοκλήρωση της αναδάσωσης “εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες”.

“H αναδάσωση είναι μία μακρόπνοη προοπτική. Όχι βιαστικές ενέργειες”, κατέληξε ο κ. Κοντός. Στην περιοχή όμως δεν έχει ξαναφυτευτεί ούτε ένα δέντρο, πράγμα που προκάλεσε τη σκωπτική παρέμβαση του κ. Λεβέντη: “με το γιαβάς γιαβάς, πότε θα ξεκινήσουμε άραγε;”. “Χρονικό όριο” πρόσθεσε “υπάρχει και είναι ο Απρίλιος, όταν ξεκινάνε και οι ζέστες, που καθιστούν απαγορευτική κάθε προσπάθεια δενδροφύτευσης”.

Ο κ. Κοντός στη δευτερολογία του δήλωσε ότι η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώνεται, και ότι μετά από την εγκατάσταση του εργολάβου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναδάσωσης. Όμως, το δάσος της Πάρνηθας έχει μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα, που επιβάλλει να συγκαλούνται συνεχείς συσκέψεις ειδικών επιστημόνων, ώσπου να ξεκινήσουν οι όποιες προσπάθειες σε κάποιες “επιλεγμένες επιφάνειες”, που θα είναι “οδηγός πιλότος”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024