Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτενή η συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας για την ανάπτυξη πράσινου τουρισμού
Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τη δήμαρχο Μιλάνου

Στενή η συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας για την ανάπτυξη πράσινου τουρισμού

Συνάντηση με τη δήμαρχο Μιλάνου, κα Leticia Morratti, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην έκθεση BIT. Όπως τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του, “υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να προχωρήσουμε επιτέλους σε πράξεις συγκεκριμένες…

Συνάντηση με τη δήμαρχο Μιλάνου, κα Leticia Morratti, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην έκθεση BIT. Όπως τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μετά<...>τη συνάντηση, σε δηλώσεις του, “υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να προχωρήσουμε επιτέλους σε πράξεις συγκεκριμένες, όσον αφορά στην ανάπτυξη του οικολογικού – του λεγόμενου πράσινου τουρισμού”.

“Η δήμαρχος” τόνισε “έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 100 πόλεων, με τέτοιο τρόπο που δίνει το παράδειγμα για μια ισόρροπη ανάπτυξη, παράλληλα με την εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής για τη μείωση των ρύπων, για εναλλακτικές μορφές ενέργειας και, κυρίως, για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου”. Ζητήματα δηλαδή που αφορούν και την Ελλάδα, από τη στιγμή που το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει προχωρήσει σε πιλοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση και διαρκή επικοινωνία, αλλά και συνεργασία, των δύο χωρών. “Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης” υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “αγκαλιάζει πια ουσιαστικά το δίκτυο των 100 πόλεων ενώ και η κ. Morratti θα συμμετέχει και στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το περιβάλλον, που θα γίνει στην Αθήνα. Παράλληλα, δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε από πλευράς μας στη σύσταση Επιτροπής η οποία, μαζί με τη δική της, θα δημιουργεί κοινές δράσεις για την περιβαλλοντική, οικοτουριστική ανάπτυξη. Τέλος, μου απηύθυνε πρόσκληση για τον επόμενο μήνα -θα είναι και ο κ. Αλ Γκορ εδώ- για να συμμετέχω σε μία πολύ ουσιαστική διαδικασία για ζητήματα περιβαλλοντική πολιτικής και η οποία μάλιστα θα καταλήξει και σε ένα πρωτόκολλο συμφωνίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024