Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

ΥΠΤΑΝ: Διοργάνωση ημερίδας για την ευρυζωνικότητα στον τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Φεβρουάριος 2008, 00:00

Ημερίδα με θέμα «Ευρυζωνικότητα & Τουρισμός στην Περιφέρεια Αττικής» διοργανώνει σήμερα στις 17:30 (ξενοδοχείο «Stratos Vassilikos», Αίθουσα «Ολυμπία») το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του έργου<...>

«Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στον Τομέα του Τουρισμού στις Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας», το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Πρακτικά η «ευρυζωνικότητα» αναφέρεται σε υποδομή δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που χαρακτηρίζονται από αδιάλειπτη σύνδεσης στο Διαδίκτυο, υψηλή ταχύτητα ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Οι ιδιότητες αυτές προσφέρουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό τη δυνατότητα να μεταφέρουν το σύνολο της επικοινωνίας τους και τις επιμέρους συναλλαγές με τους υποψήφιους πελάτες σε ηλεκτρονικό επίπεδο.  Ενδεικτικά, μέσω των ευρυζωνικών εφαρμογών, είναι δυνατή η ταχεία αποστολή και λήψη εικόνας, βίντεο και ήχου σε πραγματικό χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα της επιχείρησης, η κράτηση δωματίων ξενοδοχείων και εισιτηρίων και η ολοκλήρωση των οικονομικών συναλλαγών που αυτές συνεπάγονται, η τηλεφωνική συνομιλία σε συνδυασμό με εικόνα μέσω του Διαδικτύου.

Το έργο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της ευρυζωνικότητας στον τουριστικό τομέα και στην υιοθέτηση των εφαρμογών της, τόσο προς όφελος κάθε τουριστικής επιχείρησης χωριστά όσο και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top