Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δρίτσας - Λαφαζάνης: Ανάγκη επίσπευσης της επέκτασης της γραμμής ΜΕΤΡΟ από Χαϊδάρι σε Πειραιά

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Μάρτιος 2008, 00:00

Την ανάγκη άμεσης επανεξέτασης της γραμμής Χαϊδάρι-Πειραιά του ΜΕΤΡΟ τόνισαν με ερώτηση τους στη Βουλή προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών οι Βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και κ. Θοδωρής Δρίτσας χθες (3 Μαρτίου). «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η επέκταση Χαϊδάρι-Πειραιά του<...>

ΜΕΤΡΟ περικόπτεται και θα έχει τελικά μήκος 7,6 χλμ και 6 σταθμούς, έναντι 8,2 χλμ και 7 σταθμών, όπως είχε αρχικά σχεδιασθεί. O αρχικός σχεδιασμός της επέκτασης της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ αναθεωρείται με απόφαση του υπουργού και περικόπτεται η τελευταία στάση (Ευαγγελίστρια)», ανάφεραν οι δύο βουλευτές τονίζοντας ότι «το ενδεχόμενο περικοπής της στάσης «Ευαγγελίστρια» δεν μας βρίσκει αντίθετους, καθώς η επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, μελετητές του ΗΣΑΠ, δημοτικές κινήσεις, οι περισσότεροι φορείς της πόλης και η πλειοψηφία των Πειραιωτών θεωρούσαν άστοχη την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για σταθμό στην «Ευαγγελίστρια». Δεν είχε μελετηθεί κυκλοφοριακά και δημιουργούσε τεράστια προβλήματα».

«Αντίθετα», πρόσθεσαν «όλες οι μελέτες δείχνουν την ανάγκη να προωθηθεί το ΜΕΤΡΟ στην Πειραϊκή και τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά, Μεταξά και Τζάννειο καθώς στην Πειραϊκή, ζουν 50.000 κάτοικοι αποκλεισμένοι από τις προσβάσεις σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Επίσης οι βουλευτές θεωρούν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Πειραϊκή απαραίτητη για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, εξ` αιτίας των μεγάλων κυκλοφοριακών, συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει γενικότερα ο Πειραιάς καθώς και την διασφάλιση της μελλοντικής επεκτασιμότητας του έργου.

Τέλος, οι βουλευτές τόνισας ότι το έργο επέκτασης του Μετρό στη γραμμή Χαϊδάρι-Πειραιά προχωρά με σοβαρές αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τον Ιούνιο του 2006 και το οποίο προέβλεπε έναρξη εργασιών τους πρώτους μήνες του 2007.

Συγκεκριμένα οι ερώτησεις που κατέθεσαν οι βουλευτές είναι οι εξής:

  1. Σκοπεύουν να επανεξετάσουν άμεσα την γραμμή Χαϊδάρι-Πειραιά του ΜΕΤΡΟ ώστε να κατευθυνθεί προς την Πειραϊκή και τα δύο νοσοκομεία Μεταξά και Τζάννειο;
  2. Ποιο είναι το οριστικό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου;
  3. Είναι εξασφαλισμένα μέσω προγράμματος ΚΠΣ τα σχετικά κονδύλια του έργου;
  4. |
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top