Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠεριβαλλοντικό `ολίσθημα` η επένδυση στο `Κάβο Σίδερο` καταγγέλλουν οικολογικοί σύλλογοι στο Ν. Λασιθίου

Περιβαλλοντικό `ολίσθημα` η επένδυση στο `Κάβο Σίδερο` καταγγέλλουν οικολογικοί σύλλογοι στο Ν. Λασιθίου

Στις 14 Μαρτίου κρίνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της ΚΥΑ που ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την επένδυση στο «Κάβο Σίδερο». Λίγες ημέρες […]

Στις 14 Μαρτίου κρίνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της ΚΥΑ που ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την επένδυση στο «Κάβο Σίδερο». Λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, ο μητροπολίτης Ιεράπετρας και Σητείας<...> κ. Ευγένιος και το ίδρυμα «Παναγία η Ακρωτηριανή» απευθύνθηκαν με επιστολή τους στους αιρετούς εκπροσώπους του νομού, ζητώντας τους να πάρουν απόφαση όχι μόνο υπέρ της εν λόγω επένδυσης, αλλά να εξουσιοδοτήσουν και δικηγόρους, (τα έξοδα των οποίων αναλαμβάνει το ίδρυμα) οι οποίοι θα κάνουν άσκηση παρέμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της ένστασης, υπέρ του ΥΠΕΧΩΔΕ και κατά των πολιτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στο Νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου, η Οικολογική Ομάδα Σητείας και η Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας.

«Ζητήσαμε σε όσα Δημοτικά Συμβούλια μπορούσαμε, να μην ανταποκριθούν σΆ αυτό το αίτημα του ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», θεωρώντας πως είναι αθέμιτος ο επηρεασμός του δικαστηρίου λίγο πριν την εκδίκαση της ένστασης. Τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια του νομού μας παρέπεμψαν το θέμα σε συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ). Όπως αποδείχτηκε το παρέπεμψαν έντεχνα, για να φτάσουμε στη σημερινή θλιβερή κατάληξη», τονίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στο Νομό Λασιθίου.

«Η πλειοψηφία των εκπροσώπων στην ΤΕΔΚ (μειοψήφισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και απουσίαζαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου)», προσθέτουν «αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του μητροπολίτη και του ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή».

«Έχουν συνειδητοποιήσει οι αιρετοί εκπρόσωποί μας ότι οι πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι πολίτες του νομού Λασιθίου; Τους προβληματίζει άραγε ότι οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι οργανώσεις εθελοντών στο νομό Λασιθίου; Δεν ήταν υποχρέωσή τους να σεβαστούν τα νόμιμα δικαιώματά τους και να αφήσουν τη δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να αποφασίσει;» είναι μεταξύ των ερωτήσεων που υποβάλουν στην ΤΕΔΚ οι οικολογικές οργανώσεις.

Σχετικά με την υπόθεση οι οικολογικές οργανώσεις στο νομό Λασιθίου παραμένουν σκεπτικοί στο κατά πόσο οι αιρετοί εκπρόσωποί του νομού γνωρίζουν το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπέβαλε η Αγγλική Εταιρία που φιλοδοξεί να υλοποιήσει τη φερόμενη ως επένδυση στο «Κάβο Σίδερο» καθώς και το περιεχόμενο της ΚΥΑ που ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους.

«Τα ερωτήματα είναι πολλά, και όσο προχωράει ο χρόνος και ενδεχομένως θα υλοποιείται η υποτιθέμενη επικείμενη επένδυση, θα γίνονται όλο και πιο αμείλικτα. Αλλά τότε θα είναι αργά. Μας απογοητεύει η πρακτική των αιρετών εκπροσώπων μας. Με θλίψη συνειδητοποιούμε πως συνεχίζει να απουσιάζει η περιβαλλοντική διάσταση από την τομεακή πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024