Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Συνεργασία ΥΜΕ με τηλεοπτικούς σταθμούς για βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Μάρτιος 2008, 00:00

Νέα διαμημιστική εκστρατεία θα λανσάρει το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών σε συνεργασία με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και την ΕΡΤ για την αλλαγή νοοτροπίας στην οδική συμπεριφορά και βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους της Ελλάδας...

Νέα διαμημιστική εκστρατεία θα λανσάρει το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών σε συνεργασία με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και την ΕΡΤ για την αλλαγή νοοτροπίας στην οδική συμπεριφορά και βελτίωση της ασφάλειας στους<...>

δρόμους της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη τύπου χθες (4 Μαρτίου) στην Ελλάδα έχουμε 1500 νεκρούς το χρόνο και ο μέσος όρος αυτός είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της ΕΕ.

Ο Υπουργός υποστήριξε το νέο ΚΟΚ τονίζοντας ότι μετά την εφαρμογή του «έχει σημειωθεί μείωση των τροχαίων κατά  13% σύμφωνα με την καταγραφή της Τροχαίας».

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι υψηλής προτεραιότητας και αποτελεί πρώτη φροντίδα του ΥΜΕ όπως υποστήριξε ο Υπουργός.

«Το ΥΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια μείωσης των τροχαίων μέσα από τα σχολεία, με διανομή εντύπων στους μαθητές όλων των τάξεων. Μια δεύτερη προσπάθεια είναι αυτή των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής-ΠΚΑ. Έχουμε χρηματοδοτήσει 97 Πάρκα σε όλη την Ελλάδα. Έστειλα επιστολή σε όλους του Δημάρχους που έχουν ΠΚΑ, επειδή τα Πάρκα αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάλειψης».

Μια άλλη προσπάθεια του ΥΜΕ είναι τα μηνύματα μέσω των ΜΜΕ, με διαφημιστική εκστρατεία του Υπουργείου. «Για το 2008 προγραμματίζεται αντίστοιχη διαφημιστική εκστρατεία για να περάσουμε ένα νέο μήνυμα για την αλλαγή της νοοτροπίας μας. Όσα χρήματα και αν δώσουμε, τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν. ΓιΆ αυτό είχαμε την ιδέα να έλθουμε σε συνεννόηση με την ΕΡΤ και τους ιδιωτικους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, να μας διαθέσουν δωρεάν χρόνο για την προβολή των μηνυμάτων μας», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Το ΕΣΡ ενέκρινε την προβολή των μηνυμάτων του ΥΜΕ από τα κανάλια για δύο μήνες (28 Φεβρουαρίου - 28 Απριλίου) όπου συμπίπτουν η μεγάλη έξοδος της Αποκριάς και η έξοδος του Πάσχα.

«Η συμφωνία αυτή με τα κανάλια, είναι μια μικρή ίσως, αλλά πάντως συνεισφορά στη «μάχη» που όλοι μαζί δίνουμε  για τη μείωση τω θυμάτων της ασφάλτου και θα ήθελα πραγματικά  εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκ μέρους της Πολιτείας να πω ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στα τηλεοπτικά κανάλια που δείχνουν αυτή την ευαισθησία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό το οποίο κάνουν, όχι για την Κυβέρνηση αλλά για τους πολίτες και πιο πολύ για τους νέους», κατέληξε ο Υπουργός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top