Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Μάρτιος 2008, 00:00

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ολοκλήρωσε το Σάββατο 1η Μαρτίου 2008 τα σεμινάρια εκπαίδευσης των αναδόχων του έργου για την «Αποτύπωση των λειτουργικών και λοιπών ποιοτικών στοιχείων των κυρίων και συμπληρωματικών<...>

τουριστικών καταλυμάτων της Χώρας». Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8.186.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενου από το Μέτρο 1.2 «Εθνικό Σύστημα Ποιότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2008.

Συνολικά, εκπαιδεύτηκαν 51 στελέχη των ομάδων έργου των αναδόχων εταιριών, οι οποίες θα κληθούν να αποτυπώσουν τα χαρακτηριστικά των τουριστικών καταλυμάτων σε όλες τις περιφέρειες της Χώρας.

Οι ανάδοχοι παρακολούθησαν εισηγήσεις σχετικές με την εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή χώρο, τους γενικότερους και ειδικότερους στόχους του έργου που έχουν αναλάβει, τις γενικές αρχές της μεθοδολογίας που πρόκειται να ακολουθήσουν κατά την υλοποίηση, καθώς και τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην ακριβή και πλήρη αποτύπωση των χαρακτηριστικών του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων.
Οι θεματικές ενότητες αφορούσαν στα επιμέρους μέσα, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες έργου τους για την αποτύπωση, στον τρόπο συμπλήρωσης των σχετικών εγχειριδίων, καθώς και στους επιμέρους τρόπους προσέγγισης των επιχειρηματιών του κλάδου.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία εταιριών της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει ταυτόχρονα και την ευθύνη εκπόνησης των εγχειριδίων, που θα χρησιμοποιηθούν από τους λοιπούς αναδόχους κατά την αποτύπωση.

Η ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων επιτρέπει την άμεση έναρξη υλοποίησης του έργου της αποτύπωσης, το οποίο θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2008.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top