Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η πρόωρη άρση του cabotage συσπειρώνει την ακτοπλοΐα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Φεβρουάριος 2001, 00:00

Η πρόωρη απελευθέρωση της ακτοπλοΐας με την άρση του cabotage<.> το 2002, δύο χρόνια δηλαδή νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία βρίσκει τους ακτοπλόους<...>

να συσπειρώνονται αλλά και να αντιμετωπίζουν την επερχόμενη νέα κατάσταση με ψυχραιμία και αισιοδοξία.

"Το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι αλλά εμείς οι Έλληνες και οι σxέσεις που έxουμε μεταξύ μας. Tους ξένους δεν τους φοβόμαστε" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Eφοπλιστών Aκτοπλοΐας, κ. Στέλιος Zαμπετάκης, στα πλαίσια του διήμερου συνεδρίου με θέμα "Oι προοπτικές της ελληνικής ακτοπλοΐας αύριο", η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Iανουαρίου, κατά τη διάρκεια της 32ης Διεθνούς Έκθεσης Tουριστικής Bιομηχανίας "Xenia".

Η πρόωρη απελευθέρωση αντιμετωπίζεται ως ένα αποδεκτό γεγονός πλέον από το σύνολο των ακτοπλόων, όχι όμως χωρίς αιτήματα. Η απελευθέρωση δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ελευθερία επιλογής δρομολογίων. Τα ναύλα, η ηλικία των πλοίων, και ο χρόνος ακινησίας τους είναι θέματα στα οποία θα πρέπει να έχουν λόγο οι ακτοπλόοι και να ακολουθηθεί η διεθνής εμπειρία. Όσο για τα πληρώματα δεν τίθεται θέμα αφού ο ευρωπαϊκός κανονισμός ορίζει ότι για λόγους ασφαλείας η πλειοψηφία των μελών του πληρώματος θα πρέπει να μιλάει την γλώσσα της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται τι πλοίο.

Από την μεριά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρει ότι η πλήρης απελευθέρωση δεν σημαίνει ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει. Οι ελληνικές θάλασσες δεν μπορούν να γίνουν θάλασσες άγονων εμπορικών ζωνών.

Εν τω μεταξύ φαίνεται ότι τα καινούργια δεδομένα και η νέα σύνθεση της Ένωσης Eφοπλιστών Aκτοπλοΐας συσπειρώνουν τους ακτοπλόους μετά και από την κίνηση των Επιχειρήσεων Αττικής να προσχωρήσουν στον φορέα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top