Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠραγματικότητα το όραμα του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό για ίδρυση Μουσείου Τουρισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πραγματικότητα το όραμα του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό για ίδρυση Μουσείου Τουρισμού

Μετά από πολυετείς προσπάθειες του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό που ξεκινάνε στα μέσα του 2000, το όραμα για την δημιουργία ενός Μουσείου για τον Ελληνικό Τουρισμό γίνεται πραγματικότητα. Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος σε χτεσινή εκδήλωση προς τιμή των Ελληνίδων στον τουρισμό ανακοίνωσε την ίδρυση ενός Μουσείου Τουρισμού…

Μετά από πολυετείς προσπάθειες του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό που ξεκινάνε στα μέσα του 2000, το όραμα για την δημιουργία ενός Μουσείου για τον Ελληνικό Τουρισμό γίνεται πραγματικότητα. Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος σε χτεσινή εκδήλωση προς τιμή των Ελληνίδων στον τουρισμό<…> ανακοίνωσε την ίδρυση ενός Μουσείου Τουρισμού, το οποίο θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και θα έχει ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές μια ολόκληρη πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την εξέλιξη<…>της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι “όπου υπάρχει Ελλάδα, υπάρχει και μια ανεξερεύνητη ομορφιά”.

Να σημειώσουμε ότι από το 2001 το Μουσείο Τουρισμού έκανε δειλά την εμφάνισή του στο internet μέσα από τη διεύθυνση www.tourismmuseum.gr . Η ανάγκη για τη δημιουργία «εικονικού» Μουσείου Τουρισμού στο Internet κρίθηκε απαραίτητη, μετά από σχετική πρότασή της Travel Media Applications στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, προκειμένου να αρχίσουν να παρουσιάζονται τα πρώτα ιστορικά στοιχεία και τα πρώτα αντικείμενα που συγκεντρώνονταν.

“Όπου κι αν ταξιδεύει η Ελλάδα, είτε στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, είτε στο Ίντερνετ, είτε στα κορυφαία δίκτυα ενημέρωσης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Υπουργός, “κερδίζει μόνο κολακευτικά σχόλια. Πράγμα που μας οδηγεί σε δύο ευοίωνες παραδοχές. Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι προλάβαμε ήδη να τονίσουμε το νέο στρατηγικό μας στίγμα. Και η δεύτερη, ότι το νέο μοντέλο Τουρισμού βρίσκει θετική ανταπόκριση. Για μένα, αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Γιατί η Ελλάδα που βρίσκει ανταπόκριση δεν είναι η Ελλάδα των παρωχημένων συνθημάτων, αλλά η Ελλάδα της προόδου, της ευημερίας, των σύγχρονων ανθρώπων, και των μοντέρνων υπηρεσιών. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε στην ελίτ του τουριστικού χάρτη: μια Ελλάδα που μπορεί να χαρίσει Αληθινές Εμπειρίες μέσα από πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μια χώρα που σέβεται το περιβάλλον. Μια χώρα που αξιοποιεί τον Πολιτισμό της ως εργαλείο καθημερινής φιλοξενίας. Μια χώρα για την οποία ο Τουρισμός αποτελεί Δικαίωμα και όχι κομμάτι ενός μύθου. Αυτό το Δικαίωμα είναι που μας καθιστά υποχρεωμένους να θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια μεταξύ των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως. Και αυτό το Δικαίωμα είναι που μας ωθεί σε πρωτοβουλίες ώστε να αυξήσουμε τα τουριστικά μας έσοδα προσελκύοντας τουρισμό υψηλών προδιαγραφών”.

Καθοριστική η προσφορά της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία και τον τουρισμό

Υπάρχουν, τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, λαμπερές κυρίες, οι οποίες έχουν τιμήσει την πατρίδα μας διαχρονικά με την προσφορά τους στον Τουρισμό. Είναι το λαμπρό παρελθόν που δίνει και τα αισιόδοξα μηνύματα για ένα εξίσου και ακόμα καλύτερο λαμπρό μέλλον που ακολουθεί. Γιατί και σήμερα τόσο στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, όσο και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, υπάρχουν εξαιρετικές κυρίες, άριστοι επαγγελματίες, στις οποίες στηρίζεται ο σύγχρονος τουρισμός.

Ο λόγος για τον οποίο η ελληνική κοινωνία κερδίζει σήμερα πολλά περισσότερα από τις Γυναίκες, κατά τον κ. Σπηλιωτόπουλο, έχει να κάνει με το πάθος και την ωριμότητα της σύγχρονης Ελληνίδας. “Γιατί” εξήγησε “η σύγχρονη Ελληνίδα είναι ένας συναισθηματικά έξυπνος άνθρωπος που διακρίνεται από αυτογνωσία, που γνωρίζει τις δυνατότητες και τα όριά του, που διαθέτει αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό. Είναι μια γυναίκα που εξισορροπεί το ρεαλισμό με την ηθική και δεν ακολουθεί τυφλά κανονισμούς όταν αισθάνεται ότι αυτοί παραβιάζουν τις αξίες της. Έχει φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους και επιδιώκει την επιτυχία, χωρίς όμως ν` αφήνει την αυτοπεποίθησή της να καταρρακωθεί από την αποτυχία. Παίρνει πρωτοβουλίες και αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αισιοδοξία. Έχει διορατικότητα και ελέγχει την παρόρμησή της. Καταβάλλει προσπάθεια να καταλάβει τις απόψεις των άλλων και να δει τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία.

Η σύγχρονη Ελληνίδα μπορεί να «διαβάζει πίσω από τις γραμμές» και είναι ανοιχτή στο διάλογο και την κριτική. Με άλλα λόγια, λειτουργεί ως καταλύτης αλλαγής κι έχει την ικανότητα να συσπειρώνει και να δραστηριοποιεί τους ανθρώπους γύρω της, τόσο σε οικογενειακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, προς την υλοποίηση ενός κοινού οράματος και στόχου”.

Οι γυναίκες, κατέληξε ο κ. Υπουργός, μοιάζουν με την ίδια την την Ελλάδα που έχουμε τοποθετήσει στην καρδιά του οράματος μας. “Μια Ελλάδα με θεμιτές φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους, που έχει την ικανότητα να συσπειρώνει και να δραστηριοποιεί τους ανθρώπους προς την υλοποίηση ενός κοινού οράματος και στόχου. Μια Ελλάδα που γνωρίζει τις δυνατότητες και τα όρια της και που διαθέτει αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό”.

“Στα δικά μου τα μάτια”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “όλες εσείς οι πραγματικές αγωνίστριες της ζωής ακτινοβολείτε και μια ηλιαχτίδα αυτής της Ελλάδας. Της Ελλάδας που χαρίζει Αληθινές Εμπειρίες σε εκατομμύρια επισκέπτες. Της Ελλάδας που ξέρει να ονειρεύεται. Για κάθε τριαντάφυλλο με σάρκα και οστά, όπως εσείς, αυτή η Ελλάδα δεν είναι μύθος. Είναι δικαίωμα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024