Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΕΟΤ Ρώμης

Πολιτιστική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας

Δώρα Σγάρτσου - 14 March 2008, 00:00

Σημαντική επιτυχία είχε η συμμετοχή του Ιταλικού δήμου Viareggio και του Ιδρύματος Καρναβαλιού της πόλης που βρίσκεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων. Ο δήμος του Viareggio οργανώνει<...>

ετησίως μία σειρά από Καρναβαλικές εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Ιταλίας και ένα από τα γνωστότερα Καρναβάλια στον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία του δήμου του Viareggio αποτελείτο από 19 άτομα και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων με αποκορύφωμα την παρουσία στην κύρια παρέλαση της Κυριακής 9 Μαρτίου.

Μετά το πέρας τον εορταστικών εκδηλώσεων και ως ανταπόδοση της ελληνικής φιλοξενίας, ο δήμος του Viareggio δώρισε τις μάσκες και τα άρματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Μουσείο Καρναβαλιού της Πάτρας. Παράλληλα, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Καρναβαλιού του Viareggio προσκάλεσαν αντιπροσωπεία του δήμου Πατρέων να συμμετάσχει το 2009 στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης, όπου θα λάβει χώρα και το Παγκόσμιο Συνέδριο Καρναβαλιού. Ως επίσημος εκπρόσωπος της Ιταλικής πόλης και εξουσιοδοτημένος από τον δήμαρχο του Viareggio κ. Marco Marcucci ήταν ο κ. Guido Gemmi, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Καρναβαλιού της πόλης.

Η μετάβαση της αποστολής ήταν προσφορά της ναυτιλιακής εταιρίας Superfast Ferries, η διαμονή του δήμου Πατρέων και της Δ.Ε.Π.Α.Π. Ο Ε.Ο.Τ. Ρώμης πιστεύει πάντα σε νέες συνεργασίες, οι οποίες στόχο έχουν την τουριστική και πολιτιστική προβολή της χώρας μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top