Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠολιτιστική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας
ΕΟΤ Ρώμης

Πολιτιστική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας

Σημαντική επιτυχία είχε η συμμετοχή του Ιταλικού δήμου Viareggio και του Ιδρύματος Καρναβαλιού της πόλης που βρίσκεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων. Ο δήμος του […]

Σημαντική επιτυχία είχε η συμμετοχή του Ιταλικού δήμου Viareggio και του Ιδρύματος Καρναβαλιού της πόλης που βρίσκεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων. Ο δήμος του Viareggio οργανώνει<…>ετησίως μία σειρά από Καρναβαλικές εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Ιταλίας και ένα από τα γνωστότερα Καρναβάλια στον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία του δήμου του Viareggio αποτελείτο από 19 άτομα και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων με αποκορύφωμα την παρουσία στην κύρια παρέλαση της Κυριακής 9 Μαρτίου.

Μετά το πέρας τον εορταστικών εκδηλώσεων και ως ανταπόδοση της ελληνικής φιλοξενίας, ο δήμος του Viareggio δώρισε τις μάσκες και τα άρματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Μουσείο Καρναβαλιού της Πάτρας. Παράλληλα, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Καρναβαλιού του Viareggio προσκάλεσαν αντιπροσωπεία του δήμου Πατρέων να συμμετάσχει το 2009 στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης, όπου θα λάβει χώρα και το Παγκόσμιο Συνέδριο Καρναβαλιού. Ως επίσημος εκπρόσωπος της Ιταλικής πόλης και εξουσιοδοτημένος από τον δήμαρχο του Viareggio κ. Marco Marcucci ήταν ο κ. Guido Gemmi, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Καρναβαλιού της πόλης.

Η μετάβαση της αποστολής ήταν προσφορά της ναυτιλιακής εταιρίας Superfast Ferries, η διαμονή του δήμου Πατρέων και της Δ.Ε.Π.Α.Π. Ο Ε.Ο.Τ. Ρώμης πιστεύει πάντα σε νέες συνεργασίες, οι οποίες στόχο έχουν την τουριστική και πολιτιστική προβολή της χώρας μας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024