Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Κατάρ καταπλήσσει τους διοργανωτές συνεδρίων

Το Κατάρ καταπλήσσει τους διοργανωτές συνεδρίων

Στην καρδιά του Αραβικού Κόλπου επικρατεί μια αίσθηση προσμονής καθώς η κατασκευή στο Κατάρ του πιο σύγχρονου Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου της Μέσης Ανατολής, μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο υπερπολυτελής σχεδιασμόςτου […]

Στην καρδιά του Αραβικού Κόλπου επικρατεί μια αίσθηση προσμονής καθώς η κατασκευή στο Κατάρ του πιο σύγχρονου Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου της Μέσης Ανατολής, μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο υπερπολυτελής σχεδιασμός<...>του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου ενέπνευσε το ενδιαφέρον των διοργανωτών συνεδρίων διεθνώς, ώστε να το εντάξουν ως προορισμό για τις εκδηλώσεις τους.

Το Διεθνές Συμβούλιο Πετρελαίου (World Petroleum Council) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τον Νοέμβριο του 2012 θα διεξάγει στη Ντόχα το συνέδριο που διοργανώνει κάθε τριετία με προβλεπόμενη προσέλευση 5.000 συνέδρων και ειδικών σε θέματα ενέργειας από όλο τον κόσμο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου του Κατάρ, κ. Paul D’Arcy, δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα για το Κατάρ είναι να μετατραπεί σε πρωτοπόρο στην καινοτόμο εκπαίδευση και την έρευνα.

Το Συνεδριακό Κέντρο κατασκευάστηκε στην Πόλη της Μάθησης (Education City) στην Ντόχα. Προβλέπεται ότι η Πόλη της Μάθησης, η «Ναυαρχίδα» των προγραμμάτων του Ιδρύματος Qatar Foundation, θα μετατραπεί σε κέντρο προώθησης της εκπαίδευσης και της έρευνας και θα βοηθήσει στη ανάδειξη του Κατάρ σε μια κοινωνία που θα βασίζεται στη γνώση.

«Το νέο κέντρο αποτελεί τμήμα μιας καινούργιας πόλης που θα είναι αφιερωμένη στην παροχή ευκαιριών στους ανθρώπους του Κατάρ και του Αραβικού Κόλπου» δήλωσε ο κ. D’Arcy.

Εκτός από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο του Κατάρ και το Ιατρικό και Ερευνητικό Κέντρο Sidra πέντε Πανεπιστημιακές Σχολές διεθνούς επιπέδου θα φιλοξενηθούν στην Πόλη της Μάθησης στην Ντόχα. Πρόκειται για τα Πανεπιστήμια Weill Cornell Medical College, Texas A&M University, Virginia Commonwealth University, Carnegie Mellon και Georgetown University, School of Foreign Service.

Το νέο Συνεδριακό Κέντρο του Κατάρ θα δημιουργήσει ένα νέο μέτρο σύγκρισης για τα συνεδριακά κέντρα υψηλού επιπέδου διεθνώς. Η εντυπωσιακή προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια στον συνολικό σχεδιασμό θα ικανοποιήσει και τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις των διοργανωτών συνεδρίων.

Το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Κατάρ θα διευθύνεται από την εταιρία AEG Ogden και θα είναι ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Πόλης της Μάθησης.

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Arata Isozaki σχεδίασε την εντυπωσιακή πρόσοψη του κτιρίου που θυμίζει γιγαντιαίο δέντρο Sidra. Παραδοσιακά στη σκιά του δέντρου Sidra μαζεύονταν οι ποιητές και οι λόγιοι και συζητούσαν κάτω από τα κλαδιά του. Τα φρούτα, τα λουλούδια και τα φύλλα του δέντρου Sidra, του οποίου οι βαθιές ρίζες του επιτρέπουν να ευδοκιμεί στο σκληρό κλίμα της ερήμου, χρησιμοποιούνται ως συστατικά για την παρασκευή φαρμάκων στην παραδοσιακή ιατρική. Αυτές οι ιδιότητες του δέντρου Sidra το μετέτρεψαν σε μια αγαπημένη εικόνα στην ιστορία και τον πολιτισμό του Κατάρ.

Η ημερομηνία των εγκαινίων του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου του Κατάρ θα ανακοινωθεί σύντομα. Το κέντρο θα περιλαμβάνει μια αίθουσα συναυλιών 2.500 θέσεων, ένα θέατρο 500 θέσεων και δύο αίθουσες διαλέξεων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 300 με 400 συνέδρους η κάθε μια. Θα διαθέτει επίσης 15 αίθουσες συνεδριάσεων και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 4.000 θέσεων σε αμφιθεατρική διάταξη για συνέδρια και 2.500 θέσεων σε τραπέζια για διοργάνωση δεξιώσεων. Αρχικά θα κατασκευαστούν χώροι εκθέσεων 4.200 τ.μ. και σε δεύτερο στάδιο οι εκθεσιακοί χώροι θα επεκταθούν στα 15.000 τ.μ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024