Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνακύκλωση συσκευασιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής

Ανακύκλωση συσκευασιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑ-Α), στο πλαίσιο των δράσεών της για την συλλογική εταιρική ευθύνη, επικοινώνησε με εταιρίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και του δήμου Αθηναίων, με σκοπό τη διευκόλυνση […]

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑ-Α), στο πλαίσιο των δράσεών της για την συλλογική εταιρική ευθύνη, επικοινώνησε με εταιρίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και του δήμου Αθηναίων, με σκοπό τη διευκόλυνση και την συμμετοχή των μελών της<...>στα προγράμματα ανακύκλωσης ανακυκλούμενων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί).

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία έχει ιδρυθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 2939/01 και των ευρωπαϊκών οδηγιών για την αξιοποίηση των αποβλήτων συσκευασιών, έχει ξεκινήσει έργο το οποίο περιλαμβάνει την ανακύκλωση συσκευασιών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το έργο περιλαμβάνει ενημέρωση των επιχειρήσεων και τοποθέτηση εξοπλισμού μέσω του εργολάβου Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ) σύμφωνα με τον Ν. 2939/01 και την υπ’ αριθμό 106453/20-02-2003 απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. οργανώνει το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης για τα απόβλητα συσκευασίας. Η ΕΕΑΑ στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί συνεργασίες με δήμους και κοινότητες σε όλη την επικράτεια για την αποκομιδή των υλικών συσκευασίας από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η συμβολή των επιχειρήσεων είναι σημαντική, αφού δεν απαιτεί καμία επένδυση ή αγορά εξοπλισμού εκ μέρους αυτών, παρά μόνο την ενημέρωση του προσωπικού και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, απλά διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά και τοποθετώντας τα στους ειδικούς κάδους που τους παρέχονται μέσα ή πλησίον του χώρου τους.

Η Γενική Ανακύκλωση A.E., βασιζόμενη στην τεχνογνωσία και τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας κέντρου ανακύκλωσης στην περιοχή Ασπροπύργου, καθώς και στη σύμβαση συνεργασίας με την ΕΕΑΑ μελετά και υλοποιεί προγράμματα ανακύκλωσης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και για το συγκεκριμένο έργο (ειδικών δράσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024