Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕ.Π.Τ.Α.Ο.Α.: Ποιοί οι λόγοι που δεν βρέθηκαν κατάλληλα για μίσθωση αεροσκάφη;
Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ο.Α.

Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α.: Ποιοί οι λόγοι που δεν βρέθηκαν κατάλληλα για μίσθωση αεροσκάφη;

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών ο κ. Γ. Μπενόπουλος δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι σκοπός του είναι να ξαναφέρει το χαμόγελο […]

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών ο κ. Γ. Μπενόπουλος δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι σκοπός του είναι να ξαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των επιβατών<...>και των εργαζομένων που βλέπουν με αγωνία τη θερινή περίοδο να πλησιάζει χωρίς η εταιρία να έχει κατορθώσει να εντάξει στο στόλο της αεροπλάνα που θα αναπληρώσουν αυτά των οποίων οι επαχθείς οικονομικά συμβάσεις για την εταιρία έχουν λήξει.

Μετά την αποκάλυψη στον τύπο ότι το Νοέμβριο του 2007 ετέθη υπ’ όψιν του κ. Μπενόπουλου πλήθος αεροσκαφών διαθέσιμων προς ενοικίαση η διοίκηση της εταιρίας που ανήκει στον ελληνικό λαό οφείλει, σύμφωνα με την Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων της (Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α.) να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν ευρέθησαν «διαθέσιμα κατάλληλα αεροσκάφη για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές» με αποτέλεσμα να κινδυνεύει όχι μόνο η φήμη της εταιρίας, αλλά και βασικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στην αεροπορική αγορά, όπως οι δυσεύρετες χρονοθυρίδες χρήσης αεροδρομίων (slots), τις οποίες εποφθαλμιούν οι ανταγωνιστές της.

Ο πρώην πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών 2004-2006 καθηγητής κ. Παπαγεωργίου είχε δηλώσει (Καθημερινή 07-09-2005):
«[…] οι ανταγωνιστές οι οποίοι δρουν και μεγαλώνουν από τις αδυναμίες της κρατικής εταιρίας, από την έλλειψη στρατηγικής και ανάπτυξης. Απολαμβάνουν όλα τα προνόμια ευελιξίας δράσεως που έχουν όλες οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, των οποίων οι μέτοχοι μπορούν και διαπλέκονται, χρηματοδοτούν κόμματα και υποψηφίους και κάθονται στο «ταμείο» για την είσπραξη των ποικίλων ωφελημάτων τους.[…]».

Η Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α. που στο παρελθόν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με αγωγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τις δημόσιες παρεμβάσεις της σχετικά με τις ασύμφορες για την εταιρία και επικίνδυνες για τον επιβάτη ενοικιάσεις αεροσκαφών, καλεί τη διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους μέχρι τώρα το μόνο χαμόγελο που έχει προκαλέσει είναι αυτό των ανταγωνιστών της Ολυμπιακής.

Όσον αφορά στις τελευταίες δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη, η Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α. σημειώνει ότι «βολεμένες» με τη σημερινή κατάσταση είναι οι διορισμένες από τον ίδιο διοικήσεις του ομίλου της Ο.Α., που εν όψει θερινής περιόδου έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη και αυτοί που «επείγονται» να βρεθεί λύση είναι οι εκ του ασφαλούς ανταγωνιστές που επωφελούνται.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024