Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στα θρανία οι επιχειρηματίες εναλλακτικού τουρισμού Δράμας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 March 2008, 00:00

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, το πρόγραμμα επιμόρφωσης μελών - επιχειρηματιών της Εταιρίας Ανάπτυξης Εναλλακτικού Τουρισμού Ν. Δράμας, στα πλαίσια της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της εταιρίας<...>

και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πρόκειται για μια νέα μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση και προώθηση τουριστικής μη ανταλλάξιμης ταυτότητας για την περιοχή και τις επιχειρήσεις που είναι μέλη του Cluster. Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια έχει ανατεθεί στην κα Δωροθέα Παπαθανασίου και στο ερευνητικό εργαστήριο ΙΡΙΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για το έργο «Δικτύωση Ομοειδών και Συμπληρωματικών Επιχειρήσεων στο Νομό Δράμας», το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Leader +.

Η κα Παπαθανασίου με τους συνεργάτες της, έχει ήδη καταγράψει τα θέλγητρα του νομού και τις ιδιαιτερότητες των επιχειρήσεων - μελών του Cluster και αυτό απετέλεσε την αρχή για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου marketing plan, δηλαδή ενός γενικού οδηγού για τους επιχειρηματίες.

Σημειώνεται ότι το Cluster θα επονομάζεται πλέον «Ecstasy» και θα παραπέμπει αυτόματα στη λατρεία του Διόνυσου, θεού συμβόλου για την περιοχή, καθώς ως γνωστόν η Δράμα είναι η πατρίδα του Διόνυσου και βιωματικές και γευσιγνωστικές εμπειρίες κρατούν ζωντανή την επαφή με τις ρίζες. Αυτό έχει άμεση σχέση τόσο με την ιστορία του κρασιού, σήμα κατατεθέν για τη Δράμα, όσο και με τα δρώμενα που γίνονται σε όλα τα ντόπια χωριά του νομού κατά τη διάρκεια του δωδεκαημέρου και συνδέονται άμεσα με τη Διονυσιακή λατρεία.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο `Jennifer Home Hotel` έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο στους Ταξιάρχες και μετά την ολοκλήρωσή του ακολούθησε βραδιά γευσιγνωσίας με προϊόντα που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Κοκκινογείων και κρασιά από το Κτήμα Γέννημα Ψυχής του κ. Μανωλεσάκη, μέλη και οι τρεις του Cluster. Στη βραδιά παρευρέθησαν ο αντινομάρχης τουρισμού Ν. Δράμας κ. Χαράλαμπος Δερετζής και η υπεύθυνη του γραφείου τουρισμού της Νομαρχίας κα Ευανθία Τζίμου. Επίσης από την Αναπτυξιακή Εταιρία παρακολούθησε το σεμινάριο ο κ. Θωμαΐδης Νίκος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top