Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ημερίδα για την καθιέρωση της Ελλάδας ως προορισμός τουριστικής εκπαίδευσης

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Μάρτιος 2008, 00:00

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Προβολή της Ελλάδος ως Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προορισμού Τουριστικού Μάνατζμεντ οργανώνει ημερίδα την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο<...>

Electra Palace στην Πλάκα, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας συγκροτείται από εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και καθηγητές που αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του τουρισμού να προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση και καριέρα σε νέες και νέους, χάρη στη ραγδαία ανάπτυξή του.

Η Επιτροπή που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο 2008, έχει ως σκοπούς:

  • Τη συγκράτηση της εξόδου Ελλήνων φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό αφού μπορούν να έχουν παιδεία και εκπαίδευση υψηλών διεθνών προδιαγραφών που προσφέρουν τόσον ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα.
  • Την προβολή της ανώτατης εκπαίδευσης στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ ως προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας.
  • Την προβολή της Ελλάδος ως προορισμού τουριστικής και ξενοδοχειακής παιδείας και εκπαίδευσης προκειμένου να προσελκύσουμε φοιτητές και φοιτήτριες από πολλές χώρες, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του τουρισμού μας.

Βασικοί ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα: Ο κ. Νίκος Σκουλάς, Πρόεδρος του TRINITY International School of Tourism Management, o Δρ. Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δρ. Περικλής Λύτρας, Καθηγητής Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ – Αθήνας και Επισκέπτης Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα. Sybil Hofmann, Πρόεδρος του Alpine Center, the Swiss Business School for Hospitality & Tourism Management Education in Greece.

Ομιλητές επίσης θα είναι οι κ. Γεράσιμος Φωκάς, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο Αντιπρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του TRINITY Δρ. Στέργιος Μούργκος και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του ALPINE, Δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Στον Υπουργό Τουρισμού κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο έχει απευθυνθεί πρόσκληση και αίτημα να υποστηρίξει τις προσπάθειες και τους σκοπούς της Επιτροπής, καθώς η πρωτοβουλία θα ωφελήσει τον τουρισμό της χώρας με τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μέσω της εκπαίδευσης.

Χορηγός online επικοινωνίας της ημερίδας είναι το Travel Daily News.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top