Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνησυχία για την παρουσία τοξικών ουσιών στην Καλντέρα της Σαντορίνης
Ερώτηση-Παρέμβαση Παπαδημούλη στην Κομισιόν

Ανησυχία για την παρουσία τοξικών ουσιών στην Καλντέρα της Σαντορίνης

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την παρουσία τοξικών ουσιών στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Καλντέρας στη Σαντορίνη, ένα χρόνο σχεδόν μετά το ναυάγιο του Sea Diamond (5 Απριλίου), κατέθεσε ο Ευρωβουλευτήςτου […]

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την παρουσία τοξικών ουσιών στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Καλντέρας στη Σαντορίνη, ένα χρόνο σχεδόν μετά το ναυάγιο του Sea Diamond (5 Απριλίου), κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής<...>του Συνασπισμού, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να ενημερωθεί για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ε.Ε., με στόχο την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

“Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Καμμένος” υπενθύμισε ο κ. Παπαδημούλης, “είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα στη Βουλή το ναυάγιο `οικολογική βόμβα στο βυθό της Σαντορίνης`”. Πέρα όμως από το σοβαρό θέμα της απάντλησης του πετρελαίου, ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού τόνισε πως σύμφωνα με επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου «Αρχιπέλαγος», υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα σωληνώσεων του πλοίου, καθώς και ουσίες που περιέχονται στον εξοπλισμό του πλοίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε πως στο ψυκτικό σύστημα του ναυαγισμένου πλοίου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από ψυκτικά υγρά, που περιέχουν χλωροφθοράνθρακες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως τοξικοί και προκαλούν βλάβες του νευρικού συστήματος αλλά και καταστροφή του όζοντος, καθώς και υδραυλικά λάδια, που βρίσκονται εντός και εκτός δικτύων, τα οποία ανάλογα με τον τύπο λαδιού χαρακτηρίζονται από ρυπογόνες έως τοξικές ουσίες. Υπάρχουν επίσης ηλεκτρονικές συσκευές, οθόνες τηλεοράσεων και Η/Υ, οι οποίες περιέχουν πληθώρα τοξικών ουσιών. Τέλος, στο ναυάγιο βρίσκονται και άλλα τοξικά υλικά, όπως ίνες αμιάντου, επιβραδυντικά καύσης, βαρέα μέταλλα, χημικά καθαριστικά, ηλεκτρολύτες, αντισκωριακά κ.α.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024