Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίSea Diamond: Ικανοποιημένος από την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών ο Δήμας
Επίσκεψη Βουλγαράκη και Δήμα στη Σαντορίνη

Sea Diamond: Ικανοποιημένος από την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών ο Δήμας

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Δήμας, επισκέφθηκαν το Σάββατο τη Σαντορίνη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο όπου βρίσκεται βυθισμένο…

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Δήμας, επισκέφθηκαν το Σάββατο<...>τη Σαντορίνη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο όπου βρίσκεται βυθισμένο το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond».

Ο κ. Υπουργός και ο κ. Επίτροπος, αφού ενημερώθηκαν από παράγοντες του Υπουργείου και συζήτησαν με τοπικούς φορείς, επισκέφθηκαν το σημείο του ναυαγίου. Τον κ. Υπουργό συνόδεψε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Ρεντζεπέρης.

“Είχαμε μια πλήρη ενημέρωση για το τι συνθήκες επικρατούν τώρα, αλλά και όλες τις διαδικασίες οι οποίες γίνονται προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι η επιχείρηση αυτή θα στεφθεί με επιτυχία και δε θα υπάρξει πρόβλημα για το νησί, τον τουρισμό και τους κατοίκους” δήλωσε μετά το τέλος της ενημέρωσης, ο κ. Βουλγαράκης, τονίζοντας πως το περιβάλλον αποτελεί πολύ μεγάλη προτεραιότητα. Στόχος του Υπουργείου είναι ο πλήρης καθαρισμός της περιοχής και φυσικά η ανέλκυσή του Sea Diamond. Αυτό ήταν και παραμένει βασικός στόχος του Υπουργείου και γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή. Στις 20 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το Λιμενικό Ταμείο. “Περιμένουμε τα αποτελέσματά και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μια οριστική λύση έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι πράγματι καταφέραμε όλα όσα μπορούσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά επί του θέματος ο κ. Βουλγαράκης.

Ο κ. Δήμας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με ικανοποίηση βλέπω ότι οι κρατικές αρχές, το Υπουργείο αλλά και οι τοπικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί. Υπάρχει ευαισθητοποίηση για τα πολύ σημαντικά θέματα του περιβάλλοντος και εδώ, αλλά και για όλες τις θάλασσες της Ελλάδος που είναι τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια επιμέλεια θα λειτουργήσουν και το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για το νησί αλλά και για τη χώρα μας».

Στο ερώτημα δε αν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο ίδιος ως επίτροπος να βοηθήσει τη Σαντορίνη και την Ελλάδα κατά κύριο λόγο στο θέμα του ναυαγίου, ο κ. Δήμας υπογράμμισε πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί η Ε.Ε. να βοηθήσει, αλλά τα θέματα ναυαγίων είναι της αρμοδιότητας των εθνικών κρατών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024