Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌχι του δήμου Ιτάνου στα γήπεδα γκολφ
Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ

Όχι του δήμου Ιτάνου στα γήπεδα γκολφ

Τον αποκλεισμό των γηπέδων γκολφ από το χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ιτάνου της Ανατολικής Κρήτης στην πρόσφατη συνεδρίαση του (Τετάρτη 26 […]

Τον αποκλεισμό των γηπέδων γκολφ από το χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ιτάνου της Ανατολικής Κρήτης στην πρόσφατη συνεδρίαση του (Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008). Επίσης, στην ίδια<…>συνεδρίαση, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη σύνταξη νέας μελέτης για τα νερά με χρηματοδότηση του δήμου σε αντικατάσταση παλαιότερης που είχαν χρηματοδοτήσει και “δωρίσει” οι Εγγλέζοι επιχειρηματίες, μελέτη που εκπόνησαν για τις ανάγκες της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αναφορικά με το σχεδιαζόμενο έργο τους στον Κάβο Σίδερο.

H απόφαση, σύμφωνα με το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ, είναι “ιστορική”, αφού δικαιώνει τους αγώνες των οικολογικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσοι, απανταχού της γης αγωνίστηκαν για να σωθεί αυτός ο υπέροχος τόπος από την άγρια ανάπτυξη που του προετοίμαζαν και θέτει τις βάσεις για την αειφορική διαχείρισή του. “Η προκοπή του τόπου δεν επαφίεται πλέον σε κάποιους ξένους κερδοσκόπους αλλά στην ίδια την τοπική κοινωνία που πρέπει να βρει τον τρόπο στηριγμένη πρωτίστως στις δικές της δυνάμεις να σχεδιάσει το μέλλον της με γνώμονα την ποιότητα που αξίζει στην ίδια, αλλά και στο μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του το Δίκτυο ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ.

Υπενθυμίζεται ότι στην κτηματική περιφέρεια του δήμου Ιτάνου βρίσκεται η έκταση των 26.000 στρεμμάτων, ενταγμένη όλη στο δίκτυο Natura 2000 που έχει παραχωρηθεί από το Εκκλησιαστικό Κοινωφελές Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή» στην βρετανική εταιρία Loyalward/Minoan Group. Το αναπτυξιακό σχέδιο που προωθεί η εταιρία προνοεί μεταξύ άλλων τη δημιουργία τριών γηπέδων γκολφ και έξι τουριστικών χωριών δυναμικότητας 7.000 κλινών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024