Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Ημερίδα για την ευρυζωνικότητα και τον τουρισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Απρίλιος 2008, 00:00

Ημερίδα με θέμα «Ευρυζωνικότητα & Τουρισμός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», διοργανώνει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας. Η ημερίδα εντάσσεται στο έργο «Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στον Τομέα του Τουρισμού στις Περιφέρειες...

Ημερίδα με θέμα «Ευρυζωνικότητα & Τουρισμός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», διοργανώνει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας<...>

.

Η ημερίδα εντάσσεται στο έργο «Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στον Τομέα του Τουρισμού στις Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας» που υλοποιεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Το έργο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της ευρυζωνικότητας στον τουριστικό τομέα και στην υιοθέτηση των εφαρμογών της. Πρακτικά η «ευρυζωνικότητα» αναφέρεται σε υποδομή δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που χαρακτηρίζονται από αδιάλειπτη σύνδεση στο Διαδίκτυο, υψηλή ταχύτητα ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Οι ιδιότητες αυτές προσφέρουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό τη δυνατότητα να μεταφέρουν το σύνολο της επικοινωνίας τους και τις επιμέρους συναλλαγές με τους υποψήφιους πελάτες σε ηλεκτρονικό επίπεδο.  Ενδεικτικά, μέσω των ευρυζωνικών εφαρμογών, είναι δυνατή η ταχεία αποστολή και λήψη εικόνας, βίντεο και ήχου σε πραγματικό χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα της επιχείρησης, η κράτηση δωματίων ξενοδοχείων και εισιτηρίων και η ολοκλήρωση των οικονομικών συναλλαγών που αυτές συνεπάγονται, η τηλεφωνική συνομιλία σε συνδυασμό με εικόνα μέσω του Διαδικτύου.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πέραν της προαναφερθείσας ημερίδας, έχουν προγραμματιστεί επιμέρους ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο (Παρασκευή 11 Απριλίου και ώρα 18:00, στον 3ο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου), στο Μεσολόγγι (Σάββατο 12 Απριλίου και ώρα 12:00, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου) και στον Πύργο (Δευτέρα 14 Απριλίου και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο – Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο). Επιπλέον, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα λειτουργεί χώρος ενημέρωσης στα γραφεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Φιλοποίμενος 26 Πάτρα (Προϊστάμενος κ. Ζέρβας Φώτιος), καθώς και περίπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην πλατεία Γεωργίου (Πάτρα) από τις 5 έως τις 18 Απριλίου για την πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top