Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομαρχία Πειραιά

Συνάντηση Μίχα με τουριστικούς δημοσιογράφους της Ισπανίας

Θοδωρής Κουμέλης - 08 April 2008, 00:00

Ομάδα διακεκριμένων Iσπανών δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ, βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, εν όψει της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Βαρκελώνης SITC (Salon International de Turismo de Cataluna), που θα<...>

πραγματοποιηθεί από 17-20 Απριλίου και στην οποία η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα. Σκοπός της επίσκεψης εκπροσώπων από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εφημερίδες της Ισπανίας, όπως η La Vanguardia, η El Mundo, η Εl Periodico κ.ά., ήταν η γνωριμία με το ελληνικό τουριστικό προϊόν και η προβολή της χώρα μας στο σύνολο του ισπανικού τύπου.

Στο πλαίσιο της περιήγησής τους ανά την Ελλάδα, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Πειραιά και στα νησιά του Αργασαρωνικού, ενώ είχαν συνάντηση-δείπνο εργασίας με τον Νομάρχη Πειραιά, κ. Γιάννη Μίχα, στην οποία τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν το προφίλ της Νομαρχίας Πειραιά και την στρατηγική της για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή.

Κατά την συνάντηση ο κ. Μίχας απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα προς τους Ισπανούς συντάκτες, τονίζοντας την ιδιαίτερη έμφαση και σημασία που δίνει η Νομαρχία Πειραιά για την ανάπτυξη αμφίδρομης σχέσης με τους παράγοντες του τουρισμού, τους tour operators, τους επίσημους αντιπροσώπους τοπικών φορέων και τους δημοσιογράφους των διεθνών μέσων ενημέρωσης. O κ. Μίχας υπογράμμισε επίσης ότι ”η δυναμική προβολή του Πειραιά και των νησιών στην Ισπανία, αποτελεί στρατηγικό στόχο της Νομαρχίας Πειραιά”.

«Σε λίγες ημέρες θα είμαστε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, στην SITC, σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός της τουριστικής βιομηχανίας, όπως ήμασταν δυναμικά παρόντες το 2006 στο Μπιλμπάο και πέρσι στην Μαδρίτη, στην τουριστική έκθεση FITUR 2007. Η παρουσία μας, τόσο στο Μπιλμπάο όσο και στην Μαδρίτη και φέτος στην Βαρκελώνη υποδηλώνει ακριβώς την σημασία που δίνουμε στην Νομαρχία Πειραιά για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχας και πρόσθεσε «Είμαστε βέβαιοι ότι οι εκπρόσωποι των ισπανικών Μέσων Ενημέρωσης, θα επιστρέψουν στην χώρα τους με τις βαλίτσες τους γεμάτες με τις ωραιότερες εντυπώσεις από τον Πειραιά και τα νησιά μας, και θα γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές του τόπου μας, ενώ η γνωριμία τους με την Νομαρχία Πειραιά θα δώσει το έναυσμα για μια παραγωγική μεταξύ μας συνεργασία».

Στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε η Νομαρχία Πειραιά για την ισπανική αποστολή, παραβρέθηκαν η διευθύντρια του γραφείου του  ΕΟΤ στην Μαδρίτη κα Δώρα Μακρή, η διευθύντρια της έκθεσης SITC Βαρκελώνης κα Jose Pereto και η εκπρόσωπος τύπου της έκθεσης κα Gloria Dilluvio, ο συγγραφέας και συντάκτης της εφημερίδας Εl Periodico, κ. Χavier Moret, επίσης από την EL Periodico η συντάκτρια κα Μayca Navarro, η συντάκτρια της εφημερίδας El Mundo, κα Cristina Rubio, η συντάκτρια της ΑBC κα Esther Armora και οι συντάκτες κ.κ. Quim Torrents και Roman Hereter από τα ισπανικά έντυπα Avui και Cope, αντίστοιχα.

Από την πλευρά της Νομαρχίας  Πειραιά, ήταν παρόντες, ο αντινομάρχης Ανάπτυξης κ. Σπύρος Αλεξόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραϊκής Ανάπτυξης κ. Λάζαρος Αλεξανδρίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχίας Πειραιά, κ. Βασίλης Βαλσαμάκης, και ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας, κ. Μανώλης Αντωνάκος.

Σε όλα τα μέλη της αποστολής δόθηκε πλήρης φάκελος με το τουριστικό υλικό που αφορά στην Νομαρχία Πειραιά και αναμνηστικά δώρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top