Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΜόνιμη επέκταση ωραρίου λειτουργίας του Μετρό και του ΗΣΑΠ
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Μόνιμη επέκταση ωραρίου λειτουργίας του Μετρό και του ΗΣΑΠ

Την παγίωση του μέτρου επέκτασης λειτουργίας του Μετρό και του ΗΣΑΠ κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 12 μέχρι και τις 2 το πρωί ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και […]

Την παγίωση του μέτρου επέκτασης λειτουργίας του Μετρό και του ΗΣΑΠ κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 12 μέχρι και τις 2 το πρωί ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο<...>συνέντευξης τύπου που παραχώρησε προχτές, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης για την ανταπόκριση του κοινού της εταιρίας MRB. Παράλληλα, προβλήθηκε και σχετικό τηλεοπτικό, αλλά και ραδιοφωνικό spot, ώστε να διαφημιστεί περαιτέρω το μέτρο και ακόμη περισσότεροι Αθηναίοι να χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις βραδινές μετακινήσεις τους.

Η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στη δίμηνη πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ήταν εντυπωσιακή, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν 10 με 22 χιλιάδες επιβάτες κάθε Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ στο Μετρό, ενώ πολύ θετικά είναι και τα στοιχεία για τον ΗΣΑΠ. Βάσει αυτών των στοιχείων, η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να παγιώσει, να μονιμοποιήσει αυτό το μέτρο, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα όσοι συμπολίτες μας θέλουν να βγουν αργά το βράδυ και να διασκεδάσουν, αλλά και όσοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν το Μετρό και τον ΗΣΑΠ για τις μετακινήσεις τους από και προς τον χώρο εργασίας τους.

“Το μέτρο αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, “είναι ένα βήμα προς τα μπρος, προφανώς δεν είναι το μόνο που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να εξυπηρετούμε ως πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα τους πολίτες, θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα. Σας έχουμε ανακοινώσει ήδη μια δέσμη μέτρων από τον περασμένο Νοέμβριο και πάνω στις κατευθύνσεις τις οποίες έχουμε ήδη ανακοινώσει, σε αυτές τις κατευθύνσεις δουλεύουμε, για να γίνει η Αθήνα μια πραγματικά ευρωπαϊκή πόλη.

Όπως διαπιστώθηκε από τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε, η αποδοχή του μέτρου από το κοινό αγγίζει το 90%. Στο ερώτημα κατά πόσο συμφωνείτε με την μόνιμη υιοθέτηση του μέτρου, το 77% ανέφερε “σίγουρα ναι”, ενώ 23% “μάλλον ναι”. Το 33% υποστήριξε ότι “πολύ πιθανό” να το χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του στην πόλη, ενώ 29,5% “αρκετά πιθανό”.

Στο ερώτημα δε εάν «Αυτό το μέτρο θα συμβάλλει θετικά στις δικές σας προσωπικές μετακινήσεις;» οι θετικές αναφορές στη συμβολή στις προσωπικές μετακινήσεις φτάνουν στα 69%. Από την άλλη πλευρά, όταν ρωτήθηκαν κατά πόσον αυτό το μέτρο θα συμβάλλει γενικά θετικά στις μετακινήσεις στην πόλη, η συμβολή φτάνει στο 95%, αναγνωρίζουν θετικά τη μεγάλη συμβολή του μέτρου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024