Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑντίθετοι στην επέκταση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αντίθετοι στην επέκταση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης οι Οικολόγοι Πράσινοι

Την έντονη ανησυχία τους για τη `σχεδιαζόμενη περαιτέρω υποβάθμιση` του Θερμαϊκού με τον τρόπο, που έχει σχεδιαστεί η επέκταση του διαδρόμου 10/28 του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης 1.000 μ. μέσα στη […]

Την έντονη ανησυχία τους για τη `σχεδιαζόμενη περαιτέρω υποβάθμιση` του Θερμαϊκού με τον τρόπο, που έχει σχεδιαστεί η επέκταση του διαδρόμου 10/28 του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης 1.000 μ. μέσα στη θάλασσα και ιδιαίτερα<...>για τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν στις παράκτιες κοινωνίες και στην παράκτια αλιεία, εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

“Τόσο σοβαρά έργα θα πρέπει να συζητούνται εξαντλητικά και πριν την οριστική λήψη αποφάσεων πρέπει να έχουν εξεταστεί όλες οι εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, κάτι που δεν έγινε για το έργο αυτό” όπως επεσήμαναν. Πέρα, όμως, από τα γενικότερα ερωτήματα για την ορθότητα του σχεδιασμού αυτού του έργου, αλλά και τις επιπτώσεις του στο Θερμαϊκό γενικότερα, ιδιαίτερη ανησυχία, κατά τους Οικολόγους, προκαλεί η σχεδιαζόμενη αμμοληψία 300.000 κυβικών μέτρων άμμου από το βυθό για την κατασκευή του έργου. Μάλιστα ήδη έγινε απόπειρα αμμοληψίας από περιοχή με σημαντικά θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη διαφωνία τους με τέτοιου είδους πρακτικές που παραπέμπουν σε αντιλήψεις του παρελθόντος και έχουν οδηγήσει τόσο στην υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου, όσο και στην αύξηση του κινδύνου διάβρωσης των ακτών.

Δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους παράκτιους αλιείς και όλους τους επαγγελματίες που ζουν από τη θάλασσα και τις ακτές της περιοχής του Θερμαϊκού και δεσμεύονται να αγωνιστούν μαζί με τους πολίτες της περιοχής για την αποτροπή κάθε αμμοληψίας, από το βυθό ή τις ακτές του Θερμαϊκού για χρήση υλικών κατασκευής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024