Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Π.Δ. για την κατάταξη τουριστικών κατασκηνώσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Απρίλιος 2008, 00:00

Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη από χτες, Τετάρτη 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008 το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Κατάταξη των Οργανωμένων Τουριστικών Κατασκηνώσεων σε κατηγορίες με σύστημα αστέρων και τον καθορισμό των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τους. Το σχέδιο του Π.Δ. βρίσκεται αναρτημένο...

Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη από χτες, Τετάρτη 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008 το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Κατάταξη των Οργανωμένων Τουριστικών Κατασκηνώσεων σε κατηγορίες με σύστημα αστέρων<...>

και τον καθορισμό των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τους. Το σχέδιο του Π.Δ. βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (www.gnto.gr) και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο για παρατηρήσεις.

Ειδικότερα, το σχέδιο ορίζει τις τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ) ως μορφή υπαίθριων κύριων καταλυμάτων, όπου παρέχεται η δυνατότητα διαμονής, εστίασης και αναψυχής τουριστών που διαθέτουν ή όχι ίδια κατασκηνωτικά και μεταφορικά μέσα, δηλαδή: συρόμενα ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, σκηνές, τροχοσκηνές ή σκηνές επί της οροφής οχημάτων και τουριστικά λεωφορεία διαμορφωμένα με κοιτώνες (hotel bus) και τουριστικά λεωφορεία με συρόμενα οχήματα διαμορφωμένα με κοιτώνες (rotel hotel).

Οι Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις περιλαμβάνουν κοινόχρηστες κλειστές εγκαταστάσεις υποδοχής, εστίασης και υγιεινής πελατών και υπαίθριες ή στεγασμένες εγκαταστάσεις αναψυχής. Είναι δυνατόν να εκμισθώνουν στους πελάτες τους δικά τους κατασκηνωτικά μέσα και διακρίνονται ανάλογα με τη λειτουργική μορφή τους σε: α) Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις χωρίς οικίσκους και β) Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις με οικίσκους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει άρθρα για τα χωροταξικά και πολεοδομικά κριτήρια των κατασκηνώσεων, για τα κριτήρια κατάταξης τους, για τις προδιαγραφές εγκαταστάσεων τους, για τα βαθμολογούμενα κριτήρια, για τον τρόπο κατάταξης τους, μεταβατικές διατάξεις για τις υφιστάμενες τουριστικές οργανωμένες κατασκηνώσεις, όπως και παραρτήματα για τις τεχνικές προδιαγραφές δημιουργίας τους και τα απαιτούμενα κριτήρια τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top