Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας από τον Δήμο Πατρέων

Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας από τον Δήμο Πατρέων

Πρωτοβουλία σύστασης Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας (ΕΤΑΑ) αναλαμβάνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, αλλά και ιδιώτες, σε μια προσπάθεια συντονισμού του τουριστικού σχεδιασμού ανάπτυξης ολόκληρου του […]

Πρωτοβουλία σύστασης Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐα<.>ς (ΕΤΑΑ) αναλαμβάνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς<...>, αλλά και ιδιώτες, σε μια προσπάθεια συντονισμού του τουριστικού σχεδιασμού ανάπτυξης ολόκληρου του νομού.

Η ανάγκη σύστασης της ΕΤΑΑ προέκυψε από τη διαπίστωση ότι με τη βιομηχανία του τουρισμού εμπλέκονται αρκετοί φορείς της περιοχής, οι οποίοι όμως δρουν αποσπασματικά, χωρίς να υπάρχει συνολικός σχεδιασμός ανάπτυξης, αλλά και προβολής.

Για τον λόγο αυτόν, εκπρόσωποι φορέων (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ΕΟΤ, Τουριστική Αστυνομία, Επιμελητήριο Αχαίας, Εμπορικός Σύλλογος κ.ά.) ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δημάρχου Πατρέων, Ευάγγελου Φλωράτου, ο οποίος σε πρόσφατη σύσκεψη παρουσίασε το οργανωτικό και λειτουργικό σχήμα της εταιρίας, όπως επίσης τη δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Τουρισμού (ΚΕΔΙΤΟΥΡ) που θα λειτουργεί για την παροχή τουριστικών πληροφοριών και την προβολή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι της εταιρίας θα είναι οι ακόλουθοι: Η συνεχής, μεθοδική και ανεμπόδιστη σχεδίαση και παρακολούθηση της Τουριστικής Ανάπτυξης της Αχαΐας.
Η εκπόνηση μελετών Τουριστικής Ανάπτυξης του νομού.
Η σύνταξη προδιαγραφών των μελετών για τις απαραίτητες αναπτυξιακές υποδομές και δράσεις, όπως επίσης η κατανομή για την υλοποίησή τους στους φορείς ή στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η παρακολούθηση υλοποίησης των υποδομών και δράσεων που αναλαμβάνονται από τους φορείς ή την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο σχεδιασμός και η προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης, επιμόρφωσης των ενασχολουμένων με τον τουρισμό με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η οργάνωση και επίβλεψη της λειτουργίας Γραφείων Τουριστικών Πληροφοριών.
Η διαφήμιση και προβολή της Τουριστικής Περιοχής στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Η ΕΤΑΑ θα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία θα μπορούν να μετάσχουν ως εταίροι φορείς αλλά και ιδιώτες με ελάχιστη κεφαλαιακή βάση 300.000 δραχμές ο καθένας, υπό τον όρο ότι κανείς δεν θα μπορεί να αποκτήσει περισσότερες από είκοσι εταιρικές μερίδες.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το ΚΕΔΙΤΟΥΡ, φορέας ευθύνης λειτουργίας του Κέντρου θα είναι η ΕΤΑΑ, ενώ στις διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του θα μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για την πόλη και τον νομό (χάρτες, αρχαιολογικοί χώροι, σπήλαια, μουσεία κ.ά.), όπως επίσης ενημερωτικό υλικό για καταλύματα, διασκέδαση, παραδοσιακή κουζίνα, ξεναγούς, νοσοκομεία, φαρμακεία κ.ά.

Επίσης θα διαθέτει υπηρεσίες Internet και μίνι μάρκετ με αναμνηστικά, τοπικά προϊόντα και άλλα τουριστικά είδη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024