Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου με δήμαρχο Αθηναίων
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με δήμαρχο Αθηναίων

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είχαν χτες το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. “Η οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Αθήνας” ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης…

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είχαν χτες το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. “Η οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Αθήνας” ανέφερε<...>σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης, “ήταν και εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Και αυτή η ανάπτυξη αφορά κατεξοχήν την τουριστική ταυτότητα πόλης. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι αμφότεροι έχουμε κάθε λόγο -εκείνος ως υπουργός και εγώ ως δήμαρχος- να συντονίσουμε τις δράσεις μας. Θα ήθελα δε, να τον ευχαριστήσω διότι απεδέχθη την πρότασή μας να υπογράψουμε μια προγραμματική σύμβαση μέχρι τέλος Μαΐου, αφού γίνει η σχετική επεξεργασία από τους συμβούλους των δύο πλευρών. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για το Υπουργείο Τουρισμού όσο και για το Δήμο της Αθήνας από κοινού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας –τόσο αναφορικά με τον συνεδριακό τουρισμό όσο και με το city break- γιατί μεταξύ μας δεν είχαμε διαφορές.

“Συνεπώς με τη συνεργασία μας” πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, “μπορούμε να ξεπεράσουμε προβλήματα που αφορούν για παράδειγμα τη διαχείριση και συντήρηση του Λυκαβηττού -που δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε- λόγω της πολυνομίας που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο. Έτσι, ο Λυκαβηττός που σχεδόν έχει φτάσει στο τέλος της ανάπλασης του να μη θέλει άλλη ανάπλαση μετά από ένα χρόνο. Μπορεί να θέλει συντήρηση, αλλά όχι άλλη ανάπλαση. Θέλω λοιπόν να τον ευχαριστήσω και νομίζω ότι θα τα πάμε πολύ καλά καταρχήν για τον τόπο μας, αλλά και για τον τομέα που προΐσταται ο καθένας».

«Η συνάντηση, πέρα από το δεδομένο φιλικό κλίμα που υπήρχε, γιατί είναι γνωστή η μακροχρόνια φιλία και πολιτική συνεργασία που έχουμε με τον Νικήτα Κακλαμάνη, είναι σαφές ότι είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο επεσήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπηλιωτόπουλος.

“Είχε ουσιαστικό περιεχόμενο”, εξήγησε, “διότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή, με την εξειδίκευση που έκανε στο τουριστικό προϊόν, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα. Στην Αθήνα, ως προορισμό για εκθέσεις και συνέδρια, ως προορισμό για city break. Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο, από την πρώτη στιγμή ζήτησα και υπήρξε ξεχωριστή διαφημιστική ταινία, ξεχωριστή έντυπη καταχώρηση για να διαφημίσουμε παντού σε όλο τον κόσμο την Αθήνα ως ένα ξεχωριστό και πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αυτό παραλλήλως έρχεται σε μία περίοδο που και η ίδια η Αθήνα είναι έτοιμη, με δικό της οργανισμό για το convention bureau, να βοηθήσει τη δική της προβολή, τη δική της εικόνα και γι’αυτό ακριβώς σήμερα διαπιστώσαμε, μετά από τη συνάντηση που είχαμε, ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια κοινών δράσεων για την περαιτέρω τουριστική και πολιτισμική ανάπτυξη της Αθήνας”.

“Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης” συνέχισε “από την πρώτη στιγμή ζήτησε – και είχε – τη συνεργασία του Δήμου για μία σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τον καλύτερο συντονισμό και την οργάνωση καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας, με την καλύτερη αισθητική ανάπλαση της ευρύτερης εικόνας του Δήμου της Αθήνας. Από εκεί και έπειτα, ο Δήμος της Αθήνας ζήτησε από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να μας έχει πιο κοντά, πιο δίπλα και να ενισχύσουμε δραστηριότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την προώθηση και την προβολή δικών του δραστηριοτήτων. Βέβαια, εξετάσαμε και ζητήματα που αφορούν τον καλύτερο συντονισμό των κοινών μας δράσεων σε περιοχές, όπως ο Λυκαβηττός, αλλά και σε άλλες περιοχές ευρύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024