Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςICCA: Έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη βιομηχανία συνεδρίων
International Congress & Convention Association

ICCA: Έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη βιομηχανία συνεδρίων

Συνοπτική έρευνα, που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των μελών της ICCA για την πορεία της βιομηχανίας των διεθνών συνεδρίων, παρά τις συνεχείς κρίσεις της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, διενήργησε η International Congress & Convention Association. Η έρευνα διενεργήθηκε μια εβδομάδα πριν την έκθεση IMEX…

Συνοπτική έρευνα, που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των μελών της ICCA για την πορεία της βιομηχανίας των διεθνών συνεδρίων, παρά τις συνεχείς κρίσεις της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, διενήργησε η International Congress<...>& Convention Association. Η έρευνα διενεργήθηκε μια εβδομάδα πριν την έκθεση IMEX και τα αποτελέσματα αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης σεμιναρίου, που διοργάνωσαν οι ICCA και AIPC, στο πλαίσιο της IMEX, με θέμα “Storm Clouds or Silver Linings”.

Αποτελέσματα έρευνας

Στην έρευνα συμμετείχαν επιχειρήσεις και οργανισμοί, που ξεπερνούσαν το ένα τέταρτο του συνολικού αριθμού (850) μελών της ICCA, παρέχοντας μια πλήρη σχεδόν εικόνα για την παρούσα στάση της βιομηχανίας συνεδρίων, δεδομένης της υφιστάμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και προβλέψεις `ηγετών` της βιομηχανίας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο μέλλον.

Λιγότεροι από 6% των συμμετεχόντων υπέστησαν σημαντικές επιπτώσεις από τις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος, ενώ το 60% δεν ανέφερε καμία επίπτωση. Τα μέλη της ICCA είναι ωστόσο περισσότερο δύσπιστα, σχετικά με τις προβλέψεις για το υπόλοιπο του χρόνου, με μόλις το 44% να πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες. Παρόλα αυτά όμως, ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων, της τάξης του 42%, εκτιμά πως η επιχείρηση τους θα εμφανίσει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα το 2008, συγκριτικά με το 2007. Λιγότεροι από το ένα τρίτο θεωρούν πως η τρέχουσα χρονιά θα είναι χειρότερη, από οικονομικής πλευράς, από το 2007.

Μόνο το 12% των συμμετεχόντων στην έρευνα σκοπεύουν να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους για το μάρκετινγκ στο υπόλοιπο του 2008, ενώ περισσότεροι από τα τρία τέταρτα προβλέπουν πως δεν προχωρήσουν σίγουρα σε μειώσεις. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα περιοδικά και τους οργανωτές εκθέσεων, αφού δεν θα αναγκαστούν να αλλάξουν τα σχέδια τους, ενώ από την άλλη σηματοδοτεί και μια νέα εποχή, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση δεν οδηγεί αυτή τη φορά σε περικοπές προϋπολογισμών, όπως γινόταν κατά το παρελθόν.

Στην ερώτηση “ποιές επιδράσεις θα έχει η τρέχουσα οικονομική κρίση γενικά στη βιομηχανία συνεδρίων”, μόνο το 6% απάντησε ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως επίδραση. Περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν ότι θα υπάρξει μεγάλη αρνητική επίδραση, η οποία όμως θα περιοριστεί σε συγκεκριμένες αγορές, περισσότεροι από το ένα τρίτο υποστήριξαν ότι θα υπάρξει μεγάλη, αλλά βραχυπρόθεσμη παγκόσμια επίδραση, ενώ το 7% απάντησε ότι θα υπάρξει μεγάλη παγκόσμια επίδραση, που δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 18 μήνες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο CEO της ICCA, κ. Martin Sirk, ανέφερε: “Καταδεικνύεται πως η αισιοδοξία για την καλή πορεία των προσωπικών επιχειρήσεων το 2008 ισορροπείται από την γενικότερη απαισιόδοξη αντίληψη για το πως οι άλλοι επιχειρηματίες της βιομηχανίας θα επηρρεαστούν. Υπάρχει ακόμη ένα κλίμα αβεβαιότητας στην αγορά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι οικονομικές αναταράξεις δεν έχουν οδηγήσει σε περικοπές προϋπολογισμών, αποδεικνύοντας πως ο τομέας των συνεδρίων παραμένει σημαντικός για την επιτυχία και την καλή πορεία των επιχειρήσεων. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε η βιομηχανία θα καταφέρει να ξεπεράσει οποιαδήποτε οικονομική κρίση στο μέλλον”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024