Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣηφουνάκης: Οι αυξήσεις στις συγκοινωνίες αποτελούν την απαρχή αντιλαϊκών μέτρων

Σηφουνάκης: Οι αυξήσεις στις συγκοινωνίες αποτελούν την απαρχή αντιλαϊκών μέτρων

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παρά τις εξαγγελίες της για «νοικοκύρεμα» και εξυγίανση του τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών, με την κακοδιαχείριση που υπέθαλψε τα τελευταία χρόνια και την απραξία της, όχι […]

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παρά τις εξαγγελίες της για «νοικοκύρεμα» και εξυγίανση του τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών, με την κακοδιαχείριση που υπέθαλψε τα τελευταία χρόνια και την απραξία της, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε τα ελλείμματα, αλλά<...>τα γιγάντωσε και δημιούργησε καινούργια αδιέξοδα. Ασφαλώς και δεν παραγνωρίζει κανείς τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που επηρεάζουν και τις τιμές των εισιτηρίων στις μεταφορές. Όμως, σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν υπάρχει αναλογία με την νεοφιλελεύθερη τακτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία με απίθανη ευκολία μετακινεί στις πλάτες των εργαζομένων και των καταναλωτών τις αυξήσεις”. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχολιάζοντας την αύξηση στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του μήνα.

“Οι αυξήσεις στις συγκοινωνίες” συμπλήρωσε “αποτελούν την απαρχή αντιλαϊκών μέτρων, που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση, ύστερα απ΄ την τεκμηριωμένη και από την Ε.Ε. (πρόσφατες δηλώσεις Επιτρόπου, κ. Αλμούνια) αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει. Έτσι, ξαναγυρίζει η χώρα στην οικεία για τη Δεξιά, λογική της μονόπλευρης λιτότητας, που στόχο έχει το κράτος να αντλεί πόρους μόνο απ΄ τα χαμηλά εισοδήματα. Κι όλα αυτά, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που σημειολογικά τουλάχιστον, εκφράζει τη βαθύτατη περιφρόνηση της κυβέρνησης και ίσως μιας μορφής εκδίκηση έναντι των λαϊκών αγώνων και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024