Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρώτη διεθνής παρουσία για το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών στην IMEX 2008
Εταιρία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών

Πρώτη διεθνής παρουσία για το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών στην IMEX 2008

Την πρώτη του επίσημη παρουσία στη διεθνή συνεδριακή αγορά πραγματοποίησε το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών (Athens Convention Bureau- ACB), συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση IMEX 2008, που διοργανώθηκε από τις 22 έως […]

Την πρώτη του επίσημη παρουσία στη διεθνή συνεδριακή αγορά πραγματοποίησε το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών (Athens Convention Bureau- ACB), συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση IMEX 2008, που διοργανώθηκε από τις 22 έως τις 24<...>Απριλίου στην Φρανκφούρτη.

Η συμμετοχή του Athens Convention Bureau (ACB), το οποίο συστάθηκε προσφάτως από την Εταιρία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ) υποστηρίχθηκε από ειδικές αναφορές και καταχωρήσεις σε κορυφαία εξειδικευμένα έντυπα της διεθνούς συνεδριακής αγοράς, καθώς και με την πιλοτική ενεργοποίηση του site του (www.athensconventionbureau.gr), με αποτέλεσμα να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον ξένων, αλλά και ελλήνων εμπορικών επισκεπτών και επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του ACB στην IMEX 2008, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 30 προγραμματισμένες και έκτακτες συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Γαλλία, την Μ. Βρετανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ινδία κ.α.

Στην πλειονότητά τους, οι ξένοι επισκέπτες, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία ενός επίσημου φορέα ενημέρωσης και εξυπηρέτησής τους από την πόλη των Αθηνών, ζήτησαν γενικότερες πληροφορίες για υποδομές και υπηρεσίες, είτε επειδή έχουν, ήδη, αναλάβει τη διοργάνωση συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, είτε επειδή σχεδιάζουν να περιλάβουν την Αθήνα μεταξύ των προορισμών που θα εξετάσουν για μελλοντικές διοργανώσεις.

Βασικό συμπέρασμα από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της IMEX 2008 με τους εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και με παράγοντες και στελέχη της διεθνούς συνεδριακής αγοράς και των Convention Bureaus άλλων πόλεων, είναι ότι καταγράφεται πλέον αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Αθήνα, ως προορισμό διοργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων (incentives).

Πρωταρχικός σκοπός του ACB είναι να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην κάλυψη αυτής της ζήτησης και στην ανάδειξη της Αθήνας, μεταξύ των προτιμητέων συνεδριακών προορισμών διεθνώς και προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζει τις δυνατότητες συνεργασίας με κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά.

Για το αμέσως επόμενο διάστημα, οι βασικοί στόχοι του ACB, είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

  • Η ολοκλήρωση του προγράμματος προσέλκυσης μελών-συνεργατών από τη συνεδριακή αγορά αλλά και τον ευρύτερο τομέα τουρισμού και υπηρεσιών της Αθήνας.
  • Η διαρκής αναβάθμιση του site.
  • Η έκδοση βασικού εγχειριδίου προώθησης και πωλήσεων (Meetings Planner’s Guide) καθώς και ξενόγλωσσου μηναίου newsletter.
  • Η σύναψη συμφωνιών στρατηγικής συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του ευρύτερου τουριστικού τομέα.


Σημειώνεται ότι εντός των επομένων εβδομάδων θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των στόχων, του επιχειρηματικού σχεδίου και του πλάνου δράσεων και υπηρεσιών του ACB.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ΕΤΟΑΑ και το ACB, έγιναν, ήδη, μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων (European Cities Marketing/Conventions Forum) και του International Congress and Convention Association (ICCA), του κορυφαίου παγκοσμίως φορέα της συνεδριακής αγοράς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024