Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑναγκαία η σύνδεση αθλητικών γεγονότων με το περιβάλλλον
Συνάντηση Καρτάλη με Δήμα

Αναγκαία η σύνδεση αθλητικών γεγονότων με το περιβάλλλον

Η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα ήταν τα θέματα της συνάντησης του Επίτροπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής […]

Η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα ήταν τα θέματα της συνάντησης του Επίτροπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σταύρου Δήμα με<...>το Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας, κ. Κώστα Καρτάλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.

Ο κ. Καρτάλης ενημέρωσε τον κ. Δήμα για τις χωροταξικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και για τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που αποτυπώνει την ποιότητα ζωής στην Αθήνα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επεσήμανε ότι παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στην πορεία για το 2004, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να καταρτίσει μια ειδική πολιτική, με την οποία θα ήταν δυνατή η σύνδεση του περιβάλλοντος με μεγάλα αθλητικά γεγονότα και αυτό παρά το γεγονός ότι μέσα σε οκτώ έτη οι Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν ή θα φιλοξενηθούν τρεις φορές στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Αθήνα – 2004, Τορίνο – 2006, Λονδίνο – 2012), ενώ δέκα τουλάχιστον πόλεις στην Ε.Ε. κατέθεσαν ή θα καταθέσουν φακέλους διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων για το διάστημα 2004-2016.

Ακόμη, ο κ. Καρτάλης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο και στη Λάρισα, επισημαίνοντας ότι είναι μία ευκαιρία για την Ε.Ε. να αναδείξει τη στρατηγική της για «πράσινους» Αγώνες μέσα από δράσεις που θα συνδέουν το αθλητικό γεγονός με την προστασία του περιβάλλοντος και τη χωροταξία, αλλά και θα αξιοποιούν το δυναμισμό του αθλητικού γεγονότος για την αντιμετώπιση τοπικών περιβαλλοντικών ζητημάτων. Ο κ. Καρτάλης υποστήριξε ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 μπορεί να αποτελέσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση, παρουσίασε τις βασικές συνιστώσες των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και αναφέρθηκε ειδικότερα στις δράσεις περιβάλλοντος που μπορεί να δρομολογηθούν σε αυτό το πλαίσιο.

Από τη μεριά του ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Δήμας συμφώνησε στη σύνδεση του περιβάλλοντος με μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ήταν θετικός στην εξέταση της διάστασης αυτής και για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Επεσήμανε ειδικότερα ότι το θέμα «περιβάλλον και αθλητικοί αγώνες» συζητείται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, το ίδιο έντονα και στην Κίνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι, αναφέρθηκε στην παρακολούθηση από πλευράς Ε.Ε. της κατάστασης του περιβάλλοντος στο Λονδίνο και ειδικότερα σε περιοχές που θα φιλοξενήσουν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ τέλος σημείωσε ότι Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή «οικολογικών» σταδίων.

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετέφερε την πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αλέκου Βούλγαρη προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος ώστε να επισκεφθεί το Βόλο στο επόμενο διάστημα για να ενημερωθεί για τις προγραμματιζόμενες δράσεις αλλά και για να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο κ. Δήμας αποδέχθηκε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη σε επόμενο διάστημα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024