Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Αναγκαία η αξιοποίηση του Κάστρου Αστυπάλαιας

Δώρα Σγάρτσου - 09 Μάιος 2008, 00:00

Την αναγκαιότητα αξιοποίησης του Ενετικού Κάστρου της Αστυπάλαιας επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, προς τον Υπουργό Πολιτισμού έξι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων η κα Μαρία Δαμανάκη, ο κ. Γιώργος<...>

Νικητιάδης, ο κ. Νικόλαος Ζωίδης και ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «...οι εργασίες αναστήλωσης ορισμένων κτισμάτων και ανάπλασης τμήματος του εσωτερικού χώρου του Κάστρου, που ολοκληρώθηκαν πριν από 3 χρόνια, δεν ακολουθήθηκαν από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης για την ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου από το Υπουργείο Πολιτισμού...».

Ο δήμος Αστυπάλαιας με πρόταση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, που θα διασφαλίζει συμβατές με το χώρο χρήσεις, ώστε με δικούς του πόρους και μέσα να αναλάβει τη διαχείριση και πολιτιστική αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι έξι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που υπογράφουν την ερώτηση, αφού τονίζουν ότι «...οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού προφανώς αδυνατούν να αναλάβουν τη διαχείριση και αξιοποίηση του Ενετικού Κάστρου...», ρωτούν τον Υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αστυπάλαιας για την αξιοποίηση του Ενετικού Κάστρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top