Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑ.ΣΟ.Κ.: Αναγκαία η αξιοποίηση του Κάστρου Αστυπάλαιας

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Αναγκαία η αξιοποίηση του Κάστρου Αστυπάλαιας

Την αναγκαιότητα αξιοποίησης του Ενετικού Κάστρου της Αστυπάλαιας επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, προς τον Υπουργό Πολιτισμού έξι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων η κα Μαρία Δαμανάκη, […]

Την αναγκαιότητα αξιοποίησης του Ενετικού Κάστρου της Αστυπάλαιας επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, προς τον Υπουργό Πολιτισμού έξι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων η κα Μαρία Δαμανάκη, ο κ. Γιώργος<...>Νικητιάδης, ο κ. Νικόλαος Ζωίδης και ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «…οι εργασίες αναστήλωσης ορισμένων κτισμάτων και ανάπλασης τμήματος του εσωτερικού χώρου του Κάστρου, που ολοκληρώθηκαν πριν από 3 χρόνια, δεν ακολουθήθηκαν από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης για την ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου από το Υπουργείο Πολιτισμού…».

Ο δήμος Αστυπάλαιας με πρόταση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, που θα διασφαλίζει συμβατές με το χώρο χρήσεις, ώστε με δικούς του πόρους και μέσα να αναλάβει τη διαχείριση και πολιτιστική αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι έξι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που υπογράφουν την ερώτηση, αφού τονίζουν ότι «…οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού προφανώς αδυνατούν να αναλάβουν τη διαχείριση και αξιοποίηση του Ενετικού Κάστρου…», ρωτούν τον Υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αστυπάλαιας για την αξιοποίηση του Ενετικού Κάστρου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024