Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Βραβείο «Green Building» της Ευρ. Επιτροπής για την εξοικονόμηση ενέργειας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Μάιος 2008, 00:00

Για την εντυπωσιακή του επίδοση στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών του εγκαταστάσεων (μείωση καταναλώσεων κλιματισμού, αερισμού, φωτισμού), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη σημαντική διάκριση «GreenBuilding Partner Award 2008»...

Για την εντυπωσιακή του επίδοση στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών του εγκαταστάσεων (μείωση καταναλώσεων κλιματισμού, αερισμού, φωτισμού), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή<...>

με τη σημαντική διάκριση «GreenBuilding Partner Award 2008», στο πλαίσιο του εθελοντικού ευρωπαϊκού προγράμματος «GreenBuilding» που έχει ως στόχο την υλοποίηση επενδύσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας μεγάλων εγκαταστάσεων / κτιρίων. 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβράβευσε το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, που σημείωσε: Το 2006, το αεροδρόμιο της Αθήνας εξοικονόμησε 3.750 MWh (-9% συγκριτικά με το 2005) και το 2007 2.921 MWh (-4,7% σε σχέση με την κατανάλωση του 2006), παρά τη μεγάλη αύξηση της επιβατικής του κίνησης στο αντίστοιχο διάστημα. Μεταφραζόμενη σε εκπομπές CO2 η μείωση ήταν αντίστοιχα 3.560 τόνοι το 2006 και 2.775 τόνοι το 2007.

Στο GreenBuilding συμμετέχουν εταιρίες, που δεσμεύονται για συγκεκριμένους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας και κατΆ επέκταση περιορισμού των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, εφαρμόζοντας ήδη από το 2003 μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, εντάχθηκε το 2006 στο πρόγραμμα GreenBuilding της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιδιώκοντας να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ειδική τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης Light and Building στο Συνεδριακό Κέντρο της Φρανκφούρτης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top