Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πρόσκρουση του Aquamarine στον προβλήτα του λιμένα Ηρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Μάιος 2008, 00:00

Στον προβλήτα του λιμένα Ηρακλείου προσέκρουσε στις 11.10 της Πέμπτης, το κρουαζιερόπλοιο «Aquamarine» Ν.Π. 11722, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρήγματος, διαστάσεων<...>

3μ. μήκους Χ 0,30μ. πλάτους περίπου σε ύψος 3 μέτρων από την ίσαλο γραμμή στην πίσω δεξιά πλευρά του πλοίου.

Στο πλοίο, το οποίο απέπλεε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Θήρα-Πειραιά, επέβαιναν 874 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων (στην πλειοψηφία τους Γάλλοι, Αμερικανοί, Βραζιλιάνοι και Καναδοί) και 407 μέλη πληρώματος.

Την 13.30 και ενώ το πλοίο βρισκόταν 31 ν.μ. ΒΔ από την Κρήτη με πορεία τον λιμένα του Πειραιά, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π., για την ύπαρξη του ρήγματος, το οποίο, σύμφωνα με δήλωσή του, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα εν πλω.

`Αμεσα, με μέριμνα του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. τέθηκαν σε επιφυλακή πλωτά και εναέρια μέσα για προληπτικούς λόγους, ενώ με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, το πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στον πλησιέστερο λιμένα του Αδάμαντα της Μήλου την 18.20, προκειμένου να επιθεωρηθεί η ζημιά του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Μήλου και επιθεωρητή του νορβηγικού νηογνώμονα, που παρακολουθεί το εν λόγω πλοίο.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τόσο στο λιμένα Ηρακλείου κατά τον απόπλου του πλοίου, όσο και σε όλη τη θαλάσσια διαδρομή που ακολούθησε ήταν καλές (4-5 Bf Β-ΒΔ), ενώ για το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα οι Εισαγγελίες Σύρου και Ηρακλείου.

Την 21.15 ξεκίνησαν εργασίες μερικής αποκατάστασης της ζημιάς με την τοποθέτηση υποστηρικτικών υποστηλωμάτων και επιθεμάτων και στις 02.40 της Παρασκευής επετράπη ο πλους, για ένα ταξίδι, του Κ/Ζ «Aquamarine» από το λιμάνι της Μήλου με προορισμό τον Πειραιά, μετά από χορήγηση πιστοποιητικού αξιοπλοϊας από τον νορβηγικό νηογνώμονα.

Το πλοίο κατέπλευσε στην Ακτή Ξαβερίου του Λιμένα Πειραιά στις 08.07 της Παρασκευής, ενώ ο Πλοίαρχος, συνοδεία Λιμενικών οργάνων, προσήχθη ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top