Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΘετικές οι επιπτώσεις στην οικονομία από την αύξηση του τουρισμού πόλεων
European Cities Marketing

Θετικές οι επιπτώσεις στην οικονομία από την αύξηση του τουρισμού πόλεων

Κέρδη, ύψους 540 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν το 2006 οι ευρωπαϊκοί προορισμοί πόλεων από τον τουρισμό, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης European Cities Marketing (ECM), καταγράφοντας ετήσια αύξηση, ύψους 19,2 εκατ. ευρώ…

Κέρδη, ύψους 540 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν το 2006 οι ευρωπαϊκοί προορισμοί πόλεων από τον τουρισμό, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης European Cities Marketing (ECM), καταγράφοντας ετήσια<...>αύξηση, ύψους 19,2 εκατ. ευρώ.

Η ECM, η Ένωση που εκπροσωπεί περισσότερες από 100 ευρωπαϊκές πόλεις, τουριστικούς φορείς και γραφεία συνεδρίων, διαπίστωσε σημαντική αύξηση και στον αριθμό των διανυκτερεύσεων. Η έκθεση της για το 2007/08 καταδεικνύει ετήσια μέση αύξηση, μεγαλύτερη των 600.000 διανυκτερεύσεων για τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες διανυκτερεύσεις σημειώθηκαν σε πόλεις, που βρίσκονταν κοντά στις βάσεις αεροδρομίων εταιριών χαμηλού κόστους, όπως στη Κολωνία, στο Δουβλίνο, στο Ταλίν και τη Ζυρίχη.

Με τον ρυθμό ανάπτυξης των πτήσεων χαμηλού κόστους να αυξάνει παγκοσμίως κατά 14% το 2008, σε συνδυασμό δε με τις αλλαγές ταξιδιωτικών συνηθειών και δαπανών των καταναλωτών, ο τουρισμός πόλεων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχέως τα επόμενα πέντε χρόνια, συνεισφέροντας αισθητά στα οικονομικά των ευρωπαϊκών πόλεων.

Δεδομένης της φαινομενικής ανάπτυξης της αγοράς city-break, η Reed Travel Exhibitions διοργανώνει και πάλι την έκθεση City Break, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο διάστημα 9-10 Ιουνίου στο Βελιγράδι της Σερβίας.

“Το μέγεθος της αγοράς city break είναι τεράστιο: ο τουρισμός πόλεων σήμερα αποτελεί σχεδόν το 40% του συνολικού αριθμού ταξιδίων στην Ευρώπη. Βασιζόμενοι σε αυτά τα στοιχεία, το 20% σχεδόν των διεθνών τουριστικών εσόδων συγκεντρώνεται στις ευρωπαϊκές πόλεις. Όλα αυτά καταδεικνύουν τις διαστάσεις της μεγάλης αυτής αγοράς, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς” ανέφερε ο κ. Mark Walsh, Group Exhibition Director της Reed Travel Exhibitions.

Η έκθεση City Break 2008 θα προσελκύσει περισσότερους από 200 εκθέτες από 70 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Στους εκθέτες περιλαμβάνονται κορυφαίες, αλλά και ανερχόμενες πόλεις, ξενοδοχεία πόλεων, εταιρίες διαχείρισης προορισμών, τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και operators εισερχόμενου τουρισμού. Μεταξύ των νέων εκθετών της φετινής διοργάνωσης είναι το Σαν Μαρίνο της Ιταλίας, τα ξενοδοχεία Premier Hotels στο Κίεβο, αλλά και η εταιρία Zepter Passport από το Σεράγεβο.

Το παρόν στην έκθεση θα δώσουν όμως και κορυφαίοι buyers, εκ των οποίων έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι MIKI Travel, Gullivers Travel Associates, JACOB και Expedia.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024