Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΕΝΟΑΑ: Ανοιχτές οι πόρτες των οινοποιείων το Σαββατοκύριακο
Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής

ΕΝΟΑΑ: Ανοιχτές οι πόρτες των οινοποιείων το Σαββατοκύριακο

Τα 18 οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής(ΕΝΟΑΑ) -για τρίτη χρονιά- ανοίγουν τις πόρτες τους στο οινόφιλο κοινό. Μια πρόσκληση για το Σαββατοκύριακο, που περιλαμβάνει δωρεάν ξενάγηση στα […]

Τα 18 οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής(ΕΝΟΑΑ) -για τρίτη χρονιά- ανοίγουν τις πόρτες τους στο οινόφιλο κοινό. Μια πρόσκληση για το Σαββατοκύριακο, που περιλαμβάνει δωρεάν ξενάγηση στα οινοποιεία της Αττικής<...>που βρίσκονται δίπλα μας. Η περιήγηση στον αμπελώνα και τους χώρους οινοποίησης, η δοκιμή στα εξαιρετικά κρασιά από ιδιαίτερες σοδειές που μπορεί ο επισκέπτης να προμηθευτεί επιτόπου, αλλά και η συμμετοχή σε ειδικές εκδηλώσεις που οργανώνει κάθε οινοποιείο ανήκουν στις εναλλακτικές δραστηριότητες των επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις των οινοποιείων περιλαμβάνουν έκθεση 7 παλαιών αυτοκινήτων και μια βόλτα στον αμπελώνα με μια FORD του 30, ζωντανές μουσικές, εκθέσεις με παλαιά αμπελουργικά εργαλεία και περιπάτους στον αμπελώνα. Θα κληρωθούν επίσης αρκετά δώρα από βιβλία, κρασιά, αξεσουάρ κρασιού.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, με στόχο η κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για το κρασί. Φέτος το διήμερο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί 17 και 18 Μαΐου από τις 11π. έως και 18μμ. Αντίθετα με τις υπόλοιπες ημέρες, η είσοδος θα είναι δωρεάν, σε όλα τα οινοποιεία, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς σε ειδικές τιμές για σπάνιες σοδειές και πραγματοποίηση ειδικών εκδηλώσεων για groups, κατόπιν συνεννόησης.

Τα ωράρια επισκέψεων και οι ειδικές εκδηλώσεις και οι συμμετοχές για τις «Ανοικτές Πόρτες 2008» μαζί με τον χάρτη προσέγγισης κάθε οινοποιείου είναι διαθέσιμα στο www.enoaa.gr

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024