Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλες οι προσδοκίες του ΚΟΤ από το Πρόγραμμα Χειμερινού Τουρισμού

Μεγάλες οι προσδοκίες του ΚΟΤ από το Πρόγραμμα Χειμερινού Τουρισμού

Αποβλέποντας σε 60.000 επιπρόσθετους τουρίστες το φετινό χειμώνα, ο αριθμός των οποίων μπορεί να ανέλθει σε 180.000-200.000 μέχρι το 2011, ο πρόεδρος του ΚΟΤ, κ. Πάνος Εγγλέζος, μιλώντας σε σύσκεψη, […]

Αποβλέποντας σε 60.000 επιπρόσθετους τουρίστες το φετινό χειμώνα, ο αριθμός των οποίων μπορεί να ανέλθει σε 180.000-200.000 μέχρι το 2011, ο πρόεδρος του ΚΟΤ, κ. Πάνος Εγγλέζος, μιλώντας σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες<...>στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων, συνδέσμων και δημοτικών αρχών, παρουσίασε τα οφέλη για τον τουρισμό του νησιού από το τριετές πρόγραμμα ανάπτυξης, που έχει καταρτιστεί για το χειμερινό τουρισμό.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει στο πλαίσιο της εφαρμογής του τριετούς προγράμματος, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα επίσημης έρευνας-βαρόμετρου για την ικανοποίηση των τουριστών, από το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Αναφερόμενος μάλιστα γενικότερα στο μέλλον του κυπριακού τουρισμού, ο κ. Εγγλέζος τόνισε ότι “πήρε την άνοδο, ανακόπηκε η πτωτική τάση η οποία υπήρχε προηγουμένως, και όχι μόνο αριθμητικά, αλλά και σε εισόδημα». Σχετικά ανέφερε: «Επικεντρωθήκαμε πάρα πολύ στη δημιουργία νέων προϊόντων και σε καινούργιες αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα συνδέσουν την Κύπρο με χώρες που δεν συνδέονταν ή με χώρες όπου ήταν ανεπαρκής η ζήτηση. Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν κατανοήσει ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον να συνεργαστούν μαζί μας και να προωθήσουν τουρισμό προς την Κύπρο. Τα ξενοδοχεία έχουν προσφέρει ειδικά πακέτα και εύχομαι ότι αυτό το πράγμα θα βοηθήσει πάρα πολύ».

Την ικανοποίηση του από το πρόγραμμα για το χειμερινό τουρισμό, εξέφρασε με τη σειρά του και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, κ. Δημήτρης Σολωμονίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε πως “το Επιμελητήριο θα προχωρήσει στην οργάνωση εκδηλώσεων και εκστρατείας για προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού, για τους χειμερινούς μήνες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024