Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προσφορά ελαιόδενδρων από αεροπορικές εταιρίες στην Αρχαία Ολυμπία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Μάιος 2008, 00:00

Οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa, SAS και Swiss, μέλη της μεγαλύτερης αεροπορικής συμμαχίας του κόσμου Star Alliance, πρόσφεραν 1.400 δένδρα ελιάς στους πληγέντες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου<...>

Αυγούστου, αγρότες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Τα ελαιόδενδρα (ποικιλία κορωνέικη) παρέδωσαν οι κ.κ. Paulo Yoshikawa (Πάουλο Γιοσικάουα) γενικός διευθυντής της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο και Γιάννης Ζωγραφάκης διευθυντής Ελλάδας της Swiss International Air Lines στη δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το Σάββατο 10 Μαΐου. Στη συνέχεια, οι δύο διευθυντές και στελέχη των εταιριών μαζί με τα παιδιά τους, έκαναν συμβολικά τις πρώτες δενδροφυτεύσεις, ευχόμενοι γρήγορη ανάκαμψη και αποκατάσταση.

Ο κ. Paulo Yoshikawa ανέφερε ότι ήταν τιμή του που εκπροσώπησε τη Star Alliance σε αυτή την εκδήλωση συμπαράστασης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας και συμπλήρωσε ότι η Lufthansa που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος, σε όλο την κόσμο, όπου απλώνεται το δίκτυό της, είναι πρόθυμη να σταθεί αρωγός των προσπάθειών του δήμου προσφέροντας περαιτέρω βοήθεια, σε τομείς που μπορεί να συμβάλλει.

Ο κ. Γιάννης Ζωγραφάκης, δήλωσε ότι η φιλοσοφία και η στρατηγική της Swiss κινείται γύρω από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η ευημερία παράγει πολιτκή και κινεί την οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό η  προσφορά των ελαιόδενδρων, ήταν μία συνειδητοποιημένη επιλογή της εταιρίας να συμβάλλει στην ανακούφιση των κατοίκων της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και μία εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο περιβάλλον.

Οι κ.κ. Γιώργος Αηδόνης, δήμαρχος και Ανδρέας Καρανικολός, αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ευχαρίστησαν θερμά τις τρεις εταιρίες για αυτή την ενέργεια, ενώ προσέφεραν από ένα δενδίλιο ελιάς στα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση. Τέλος να σημειωθεί ότι το λεωφορείο με το οποίο έγινε η μεταφορά από την Αθήνα ήταν ευγενική χορηγία του κ. Γιώργου Αναγνωστάκη, προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top