Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαIACA: Υπέρ ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος εμπορίας εκπομπών αερίων

IACA: Υπέρ ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος εμπορίας εκπομπών αερίων

Να αναγνωρίσει τη σκληρή πραγματικότητα στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον των αεροπορικών μεταφορών καθώς και να ψηφίσει υπέρ ενός αποτελεσματικού Συστήματος Εμπορίας των Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων κάλεσε ο κ. Christoph Mueller, […]

Να αναγνωρίσει τη σκληρή πραγματικότητα στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον των αεροπορικών μεταφορών καθώς και να ψηφίσει υπέρ ενός αποτελεσματικού Συστήματος Εμπορίας των Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων κάλεσε ο κ. Christoph Mueller, πρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών (IACA), την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπεύθυνη για την<...> εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της IACA συνεχίζει να υποστηρίζει την άποψη ότι οι αερομεταφορές πρέπει να συμπεριληφθούν στο Ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας εκπομπής αερίων και παραμένει προσηλωμένο στο στόχο του να φέρει τα μέλη της IACA προς των περιβαλλοντικών τους ευθυνών. Ωστόσο, έχει αρκετές επιφυλάξεις για το σχέδιο τροποποιήσεων του συστήματος, το οποίο προτείνει 100% πώληση των εκπομπών αερίων από το 2013 και ένα κλειστό σύστημα εμπορίας για τις αερομεταφορές.

«Η αεροπορική βιομηχανία δεν είναι ένα κράτος για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο υπέρογκο επιπλέον κόστος που θα επιφέρει μια 100% πώληση των εκπομπών αερίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Mueller.

H IACA εκτιμά ότι εάν υιοθετηθούν οι τροποποιήσεις αυτές, τότε θα επιφέρουν επιπλέον κόστη της τάξης των 15 δις ανά έτος που θα είναι δύσκολο να απορροφηθούν από τις αεροπορικές εταιρείες.

«Η σημερινή οικονομική κατάσταση και οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν ήδη βαριά τη βιομηχανία και το αντιμετωπίζουμε αυτό καθημερινά. Οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση του κόστους θα έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο στις αερομεταφορές αλλά και στην ευρύτερη οικονομία της Ευρώπης, στον τουρισμό και στις αεροπορικές περιφερειακές συνδέσεις», τόνισε ο κ. Mueller.

«Η IACA θα παραμένει αφοσιωμένη στο πρόγραμμα εμπορίας αεριών μόνο εάν είναι καλά σχεδιασμένο και αποτελεσματικό. Θέλουμε το Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ ενός λογικού και αποτελεσματικού συστήματος», κατέληξε ο κ. Mueller.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024