Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νικητιάδης: Πότε επιτέλους θα ανακαλύψετε την Ρόδο και την Κω κε Υπουργέ;

Δώρα Σγάρτσου - 28 Μάιος 2008, 00:00

Σε κατά μέτωπον επίθεση στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο πέρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή την `προκλητική` απουσία του Υπουργού από τη Δωδεκάνησο<...>

και ιδιαιτέρως τη Ρόδο, τον πρώτο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη και πέμπτο στον κόσμο, αλλά και την Κω η οποία επίσης αποτελεί δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής με ερώτηση που κατέθεσε, καταγγέλλει ότι ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναλώνεται σε επικοινωνιακή πολιτική και όχι στη διαμόρφωση πολιτικής για τον τουρισμό, ενώ ταυτοχρόνως είναι παντελώς απών από τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου.

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Προφανώς σας είναι αδιάφορο από αναπτυξιακής πλευράς το γεγονός ότι προσφάτως σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβούλων Trip Advisor, η Ρόδος αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος Τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος σε ολόκληρο τον κόσμο».
Καλεί τον Υπουργό να αναλογιστεί την ανησυχία και την αγωνία του τουριστικού κλάδου και ιδιαιτέρως της Δωδεκανήσου που κορυφώνεται ταυτοχρόνως, εξαιτίας του γεγονότος ότι όχι μόνον δεν αυξάνεται ο αριθμός των «τουριστών ποιότητας» στον οποίο «στοχεύει», αλλά δυστυχώς μειώνονται και τα ποσοστά αφίξεων του μαζικού τουρισμού που είχαμε μέχρι σήμερα την ώρα που παραλλήλως διογκώνεται επικίνδυνα το All Inclusive, οδηγώντας στο μαρασμό και στο κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής καλεί τον κ. Σπηλιωτόπουλο να απαντήσει γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί τα νησιά και κυρίως την Ρόδο και την Κω, τους δημοφιλέστερους προορισμούς, ποιες ενέργειες έχει κάνει για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων και σε ποιες ενέργειες και δράσεις, πέρα από τις γενικόλογες εξαγγελίες της κυβέρνησης, έχει προβεί στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής για τον τουρισμό στην χώρα μας και ιδιαιτέρως στα Δωδεκάνησα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top