Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κεγκέρογλου: Σοβαρές οι "τουριστικές" επιπτώσεις από την ακρίβεια

Δώρα Σγάρτσου - 29 Μάιος 2008, 00:00

Το θέμα των σοβαρών επιπτώσεων στην τουριστική αγορά από την υπερβολική ακρίβεια, που δεσπόζει στη χώρα μας, έφερε χτες στη Βουλή ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό<...>

Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων στον τουρισμό είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος, η φετινή χρονιά να αποδειχτεί πτωτική σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15-25% ως προς την πληρότητα των ξενοδοχείων και ως προς το συνολικό τζίρο. Συγκεκριμένα από την αγορά της Αμερικής αναμένεται πτώση που ίσως ξεπεράσει ακόμη και το 30%, ενώ αγορές όπως της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας ακολουθούν ήδη καθοδική πορεία. Βασικό αίτιο της πτώσης, ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου, είναι η ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική αγορά, καθιστώντας τη χώρα μας ως μια από τις ακριβότερες στην Ευρώπη, δημιουργώντας δυσάρεστο κλίμα και κλίμα αβεβαιότητας.

Επειδή ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη `βιομηχανία` της χώρας μας και η πτώση του θα επηρεάσει άμεσα και έμμεσα τις τοπικές οικονομίες, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ρώτησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο “σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα στον τουρισμό και να αποφευχθεί η αναμενόμενη μείωση του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top