Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρωτιά Χαλκιδικής στις Γαλάζιες Σημαίες
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής

Πρωτιά Χαλκιδικής στις Γαλάζιες Σημαίες

Η Γαλάζια Σημαία, ως έμβλημα των πεντακάθαρων νερών, των πεντακάθαρων και οργανωμένων ακτών, θα κυματίζει φέτος σε 46 παραλίες και σε 2 μαρίνες της Χαλκιδικής. Η διάκριση αυτή φέρνει για […]

Η Γαλάζια Σημαία, ως έμβλημα των πεντακάθαρων νερών, των πεντακάθαρων και οργανωμένων ακτών, θα κυματίζει φέτος σε 46 παραλίες και σε 2 μαρίνες της Χαλκιδικής. Η διάκριση αυτή φέρνει για δεύτερη χρονιά το Νομό Χαλκιδικής<...>στην πρώτη θέση ανάμεσα στις περιοχές της χώρας μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να κερδίσει μια ακτή τη “Γαλάζια Σημαία”, πρέπει να τηρεί 27 αυστηρά κριτήρια. Για μια μαρίνα υπάρχουν 22 αντίστοιχα κριτήρια. Και αν ακόμη κερδίσει μια ακτή ή μαρίνα τη “Γαλάζια Σημαία”, τη διατηρεί μόνο εκείνη τη χρονιά και πρέπει να αποδείξει ότι την αξίζει και για την επόμενη.

Ο Νομάρχης Χαλκιδικής, κ. Αστέριος Ζωγράφος, σε δηλώσεις του ανέφερε: “Η πρώτη θέση που κατέκτησε η Χαλκιδική στα βραβεία ποιότητας σε ακτές και μαρίνες της αξίζει. Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Δήμους και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου του Νομού σε υψηλά επίπεδα και την εξασφάλιση προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών ενός καθαρού και φροντισμένου περιβάλλοντος ήταν πολύ φυσικό και φέτος να επιστεγαστούν με μια ακόμα διεθνή αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντάσσοντας τις ακτές του μέσα στον κατάλογο με τις καλύτερες ακτές της Ευρώπης σύμφωνα με το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης. Αναμφίβολα αυτό αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό και για το Νομό μας και για τον τουρισμό μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024