Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Βουλή το θέμα ελέγχου λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων

Στη Βουλή το θέμα ελέγχου λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, κατέθεσε χτες η Βουλευτής Κέρκυρας και πολιτική εκπρόσωπος θεμάτων τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. `Αντζελα Γκερέκου, με θέμα τους γενικότερους ελέγχους λειτουργίαςτων τουριστικών […]

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, κατέθεσε χτες η Βουλευτής Κέρκυρας και πολιτική εκπρόσωπος θεμάτων τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. `Αντζελα Γκερέκου, με θέμα τους γενικότερους ελέγχους λειτουργίας<...>των τουριστικών εγκαταστάσεων, αλλά και την ύπαρξη ή μη κοινών κλιμακίων του ΕΟΤ και του ΕΦΕΤ (όπως προβλέπεται) ειδικά για τους ελέγχους στις εγκαταστάσεις τουριστικής εστίασης – μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το νοθευμένο ηλιέλαιο – ζητώντας παράλληλα να κατατεθούν και τα σχετικά αποτελέσματα των ελέγχων, αν αυτά υπάρχουν.

“Ο στόχος της αναβάθμισης της ποιότητας του Τουρισμού (και όχι μόνο)”, όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, “προϋποθέτει τους συνεχείς ελέγχους των τουριστικών υποδομών από το θεσμοθετημένο φορέα «ελέγχου τουριστικών εγκαταστάσεων» που είναι ο ΕΟΤ. Λόγω της πολυπλοκότητας της συγκεκριμένης αρμοδιότητας, και ειδικότερα για τους χώρους εστίασης, πέρα από τον ΕΟΤ, είχε προβλεφθεί η ύπαρξη μεικτών κλιμακίων αποτελούμενων από στελέχη του ΕΟΤ, του ΕΦΕΤ και των Υγειονομικών Υπηρεσιών των κατά τόπους Νομαρχιών – τα οποία επιθεωρούσαν κάθε σχετική τουριστική εγκατάσταση, ως προς το αν πληροί τους όρους αδειοδότησης, υγιεινής, ασφαλούς προσφοράς υπηρεσιών εστίασης, κλπ”.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, σχετικά με τις αποσύρσεις τεραστίων ποσοτήτων ηλιέλαιου, το οποίο βρέθηκε νοθευμένο και λόγω της άμεσης σχέσης του συγκεκριμένου θέματος – εκτός των άλλων – και με την εικόνα της χώρας μας στο επίπεδο του Τουρισμού, η κα Γκερέκου έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Σε ποιους ελέγχους αρμοδιότητας τους έχουν προβεί μέχρι σήμερα, οι Υπηρεσίες του ΕΟΤ σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, campings, χώρους εστίασης κλπ, ανά Νόμο και Περιφέρεια; (ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ).
  2. Ποιοι ειδικότεροι έλεγχοι έχουν γίνει για την κατάσταση πυρασφάλειας , και πόσα ξενοδοχεία λειτουργούν – αν λειτουργούν – χωρίς τα σχετικά πιστοποιητικά; (ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΤ)
  3. Λειτουργούν οι μεικτές επιτροπές και τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου των τουριστικών εγκαταστάσεων; Ποια ειδικότερα μέτρα προτίθενται να λάβουν τα δύο Υπουργεία, μετά το διατροφικό σκάνδαλο του νοθευμένου ηλιέλαιου για την αποφυγή δυσφήμηση της χώρας από την τυχόν χρήση και διάθεση ακαταλλήλων ηλιέλαιων στους τουρίστες και ειδικότερα αυτών της κατηγορίας κρατήσεων «all inclusive»;
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024