Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στην προστασία του παγκόσμιου κλίματος συμβάλλει η TUI Hellas

Δώρα Σγάρτσου - 05 Ιούνιος 2008, 00:00

Η TUI Hellas κατανοεί την κρισιμότητα των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών και αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθητοποίηση της στο θέμα αυτό. Η εταιρία εφαρμόζει πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών αερίων, που δημιουργούν το φαινόμενο<...>

του θερμοκηπίου (ΑΦΘ) και προκαλούνται από τις δραστηριότητες της, συνεισφέροντας έτσι στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου περιβαλλοντικού αυτού κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα, η TUI Hellas σε συνεργασία με τη γνωστή Ελληνική εταιρία Facets, που ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας, προστασίας περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών, υπολόγισαν τις εκπομπές αερίων φαινόμενου θερμοκηπίου που εκλύθηκαν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του 2007. Η μελέτη αφορά στα ιδιόκτητα λεωφορεία, τα οποία χρησιμοποίησε ο ταξιδιωτικός οργανισμός για τις μεταφορές των πελατών στους προορισμούς της Κρήτης και της Ρόδου. Η TUI Hellas προμηθεύτηκε και ακύρωσε από το σύστημα εμπορίας ρύπων τα δικαιώματα που προκύπτουν από τη χρήση των τουριστικών λεωφορείων υπερκαλύπτοντας έτσι την εκπομπή σε CO2 που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα από την κυκλοφορία τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Νίκος Παπαθανάσης, σχετικά ανέφερε: «Η TUI Hellas, ως ευαισθητοποιημένη και κοινωνικά υπεύθυνη εταιρία, προσπαθεί να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια για την μείωση των επιπτώσεων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές. Ο Ελληνικός τουρισμός στηρίζεται στη φύση και το περιβάλλον και οι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας για την ομορφιά και τον πλούτο των φυσικών της πόρων. Προτρέπουμε όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς του κλάδου να εφαρμόσουν μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική στρατηγική έτσι ώστε να συνεισφέρουμε συλλογικά στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων».

O παγκόσμιος ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Travel PLC, μέλος του οποίου είναι η TUI Hellas, εφαρμόζει εδώ και χρόνια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική. Είναι η μοναδική τουριστική εταιρία στον κόσμο που συμμετέχει στον Dow Jones Sustainability Index. Eφαρμόζει ένα εταιρικό σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, ειδικά προγράμματα για τις αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως π.χ. στα ROBINSON, Grecotel, Iberostar, RIU κ.α., για τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου. Συνεργάστηκε με τον Ο.Η.Ε. για την προώθηση της «Χρονιάς των Δελφινιών 2007» και είναι σε συνεχή και ανοικτό διάλογο με πολιτικούς παράγοντες, επιστήμονες περιβαλλοντολόγους, μη-κυβερνητικές οργανώσεις και άλλες κοινωνικές ομάδες με στόχο την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top