Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιούνιος 2008, 00:00

Ενεργά συμμετέχει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» (5 Ιουνίου), με τις ακόλουθες πρωτοβουλίες<...>

και έργα:

  • Στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, ξεκινούν άμεσα τα έργα για την ανάδειξη του υγροβιότοπου της Βραυρώνας. Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθαρισμό της περιοχής, τοποθέτηση σήμανσης, οριοθέτηση μονοπατιών κ.α.

    Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την κατασκευή χώρου πρασίνου έκτασης 24 στρεμμάτων στον Δήμο Σπάτων από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το έργο θα περιλαμβάνει τη φύτευση δένδρων και άλλων φυτών, διαμόρφωση μονοπατιών περιήγησης, κατασκευή περιπτέρων αναψυχής κ.α. Πρόκειται για το έκτο έργο αστικού πρασίνου που αναλαμβάνει το αεροδρόμιο στα Μεσόγεια για τη βελτίωση και αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής.

  • Για μία ακόμη χρονιά, το αεροδρόμιο επιβραβεύει τα σχολεία της Αρτέμιδας, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευάζοντας έργα υποδομής και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες, για την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ. Από το τέλος του 2005 μέχρι σήμερα, τα παιδιά έχουν ανακυκλώσει, πάνω από 23 τόνους χαρτιού & αλουμινίου.
  • Για 6η συνεχή χρονιά, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο ΔΑΑ χορηγεί 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top