Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ξεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες του 1ου Συνέδριου για τον Οινοτουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Ιούνιος 2008, 00:00

Για τη Λήμνο αναχωρεί στο τέλος της εβδομάδας ο ελληνικός οίνος όπου θα διεξαχθεί στις 6,7, και 8 Ιουνίου, το 1ο Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό, στο Συνεδριακό Κέντρο Λήμνου (Ακτή Μύρινα). Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει<...>

ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθεί και θα εμπλουτιστεί η πρόταση των «Δρόμων του κρασιού» για την ανάπτυξη μιας θεματικής μορφής «πράσινου» τουρισμού. Με επίκεντρο το αμπέλι και το κρασί, ο τουρίστας γίνεται και πάλι ταξιδιώτης, περιηγητής που αναζητά να γνωρίσει πίσω από την ετικέτα του επώνυμου ελληνικού κρασιού που είναι ο οίνος, τους ανθρώπους και τον τρόπο που παράγεται, αλλά και παράλληλα τη φύση, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία, την παράδοση των περιοχών που διατρέχουν οι αμπελώνες, ορίζοντας τη γεωγραφία και τη φυσιογνωμία τους. Είναι μια πρόταση συνολικής και αειφόρου ανάπτυξης της υπαίθρου, η οποία αναδεικνύει την προστιθέμενη αξία της ταυτότητας στην τουριστική πρόταση της χώρας και αντιτείνει την πρόσκληση της γνωριμίας με τον τόπο στη «μονοκαλλιέργεια» του ήλιου και της θάλασσας των περισσότερων τουριστικών προορισμών.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναζητηθούν και να προταθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη του οινοτουριστικού δικτύου μιας περιοχής, γεγονός που προϋποθέτει τη διάρθρωση και δόμηση κοινών δράσεων και τη συνεργασία όλων των φορέων και επαγγελματιών μιας αμπελοοινικής περιοχής. Η κατάθεση προβληματισμών, σκέψεων και εμπειριών οι οποίες θα οδηγήσουν στην εκπόνηση μιας μεθοδολογίας που θα επιτρέψει την επεξεργασία, κατάθεση και υλοποίηση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής, αποτελούν μία από τις βασικότερες επιδιώξεις του Συνεδρίου. 
Στην προσπάθεια αυτή θα εισφέρουν με τις εισηγήσεις τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χ. Αυγουλάς, ο Γ.Γ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σ. Ευσταθόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Α. Κατσανιώτης, πανεπιστημιακοί καθηγητές τουριστικής ανάπτυξης και marketing, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, οινοπαραγωγοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμονες από τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα ΜΜΕ καθώς και ξένοι προσκεκλημένοι από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο οι οποίοι θα μεταφέρουν την πλούσια εμπειρία των χωρών τους στην ανάπτυξη, λειτουργία και προβολή των επισκέψιμων οινοποιείων και των «δρόμων του κρασιού».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top