Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝικητιάδης: Περισσότερο σεβασμό στη Ρόδο κε Σπηλιωτόπουλε
Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Νικητιάδης: Περισσότερο σεβασμό στη Ρόδο κε Σπηλιωτόπουλε

Βολές εναντίον του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου, έριξε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή την […]

Βολές εναντίον του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου, έριξε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή την πρόσφατη<...>επίσκεψη του πρώτου στη Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο.

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Νικητιάδης ανέφερε:

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης και εκκλήσεις των δικών του ανθρώπων στην Δωδεκάνησο αναγκάστηκε επιτέλους να επισκεφθεί την Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο. Δυστυχώς, ο αρμόδιος για τον Τουρισμό Υπουργός δεν έχει αντιληφθεί ότι οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί απαιτούν σοβαρές προσεγγίσεις, πλατιά διαβούλευση και επαρκή χρόνο για να σχηματίσει πλήρη εικόνα που θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος για άλλη μια φορά μπέρδεψε τις έννοιες του τουρισμού με την τουριστική ανάπτυξη. Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι οι επισκέψεις της μιας ημέρας και των ολίγων ωρών γίνονται από τους τουρίστες και όχι από τους υπουργούς τουρισμού.

Προφανώς ο κ. υπουργός δυσκολεύεται να συζητήσει για τα πραγματικά προβλήματα της μείωσης των αφίξεων, της μείωσης των εσόδων, της μείωσης των κερδών, της μείωσης της ευημερίας που απολαμβάναμε επί πολλά χρόνια.

Για τον κ. Σπηλιωτόπουλο ούτε το All Inclusive, ούτε οι εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν, ούτε οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι που μείνανε χωρίς ασφαλιστικό φορέα αποτελούν μέσο για να ασκεί την επικοινωνιακή του πολιτική.

Είναι πρωτοφανές ο κ. υπουργός κατά τη συνάντηση του με τους φορείς στην Ρόδο να επιτρέπει την παρουσία τηλεοπτικών σταθμών κατά την πρωτολογία του, να διατάζει την αποχώρησή τους κατά την διάρκεια της τοποθέτησης των φορέων και να ρυθμίζει για την εκ νέου είσοδό τους κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του.

Ο κ. υπουργός που την ίδια ώρα τόλμησε να δώσει μαθήματα δημοκρατίας κατακρίνοντας δημάρχους που αποχώρησαν από την συνάντηση μαζί του την προηγούμενη μέρα, ως εγκάθετους άλλων κομμάτων. Την καλύτερη απάντηση ο «περισπούδαστος» υπουργός για τα σχόλιά του την έλαβε αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του όταν αποχώρησε επιδεικτικώς από την συνάντηση με τους φορείς καταγγέλλοντας τον ο ίδιος ο Δήμαρχος Ρόδου κος Χατζηευθυμίου που βεβαίως γνωρίζει καλά ο κ. Σπηλιωτόπουλος ότι ανήκει στην Νέα Δημοκρατία και δεν θα μπορούσε να είναι και αυτός εγκάθετος άλλων κομμάτων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, επί μιάμιση ώρα στη συνάντηση του με τους φορείς του νησιού της Ρόδου, προσπάθησε να δώσει μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς και τουριστικής αντίληψης, χωρίς να δείχνει ότι συναισθάνεται τον τόπο που βρίσκεται και ότι σέβεται τουλάχιστο την τουριστική ιστορία της Ρόδου.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν αντιλήφθηκε ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθυνόταν δίδασκε και ασχολιότανε με τον τουρισμό πολλά χρόνια πριν καν γεννηθεί ο ίδιος.

Είναι άκρως λυπηρό, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στην πρώτη και καθυστερημένη επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα, να αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου «ασφαλής» μέσα στην υπεροπτική επικοινωνιακή του γυάλα πολύ μακράν της πραγματικότητας.

Ο κ. υπουργός, στην πρώτη στάση του στη Δωδεκάνησο έμεινε τελείως έκθετος στο νησί που παγκοσμίως αναδείχτηκε ως ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο. Η συμπεριφορά του έδειξε αήθεια, έλλειψη σεβασμού στη Ρόδο και αλαζονεία πρωτοφανή. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός του κ. Βαληνάκη που καταγγέλθηκε ως νεόκοπος από το Νεοδημοκράτη Δήμαρχο της Ρόδου, κανένας άλλος Βουλευτής δεν παρέστη στη συνάντηση.

Κύριε Σπηλιωτόπουλε, σπρώχνετε τη Ρόδο να σας κηρύξει «Persona non Grata» και αυτό θα είναι ο χειρότερος τίτλος από τη Ρόδο για ένα Υπουργό Τουρισμού.

Φροντίστε, στις επόμενες στάσεις σας στη Δωδεκάνησο να συμπεριφερθείτε δημοκρατικότερα και λαϊκότερα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024